![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#751 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Jakie wiązki "prawej strony"? Jest wiązka podłogowa, zderzaka tylnego, zderzaka przedniego, komory silnika i kokpitu.
W tym przypadku wszystko idzie dołożyć, wyciągając tylko to co potrzebne z dawcy. Najgorsza w/g mnie to grzebanina w komorze silnika. |
|
|
|
|
|
#752 |
|
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
chodziło mi o tą wiązkę co w załączniku. Nie mam pojęcia którędy ona idzie dokładnie. Na pewno część jej jest przy prawym nadkolu.
W każdym razie, wymiana samemu jej nie jest taka hop siup. |
|
|
|
|
|
#753 |
|
|
To cała wiązka podłogowa, było tyle wersji że nie kombinował bym jej zmieniać a po prostu dołożyć co trzeba do istniejącej. Na spokojnie to max godzinka.
|
|
|
|
|
|
#754 | |
|
|
Cytat:
Dołożyć powiadasz? trochę tego jest, chociaż........ do przodu: jeden kabelek do BCM dwa do HS-CAN, chyba, ze jest szyna z tyłu, to nie potrzeba. jeden do przycisku, jeden do kontrolki no i 8 do przednich czujników. |
|
|
|
|
|
|
#755 |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie:
W jaki sposób aktywowane są przednie czujniki? Tył wiadomo-po wrzuceniu biegu wstecznego, a przód? Przycisk w konsoli służy do aktywowania asystenta który za nas zaparkuje, ale to wymaga zmiany jeszcze wielu innych rzeczy. Czy tym przyciskiem aktywujemy też przednie czujniki czy jakoś inaczej? |
|
|
|
|
|
#756 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#757 | |
|
|
Cytat:
Sorry za lamerskie pytania, ale nigdy nie używałem takiego systemu. Próbuje to zrozumieć. |
|
|
|
|
|
|
#758 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
|
Przycisk od automatycznego parkowania a przycisk czujników parkowania to dwa osobne przyciski.
Wrzucajac wsteczny zalaczasz czujniki przednie i tylne oraz aktywność przycisku czujników parkowania. |
|
|
|
|
|
#759 |
|
|
ok, rozumiem, chodzi mi o zasadę, ze aby użyć przednich czujników bez włączonego wstecznego, musimy wcisnąć przycisk. Niby logiczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#760 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150KM
|
Parkowanie równoległe - trzeba wcisnąć przycisk , można go aktywować poniżej określonej prędkości, inaczej nie da się włączyć a jeśli jest włączony to wyłącza się. W zależności od włączonego kierunkowskazu szuka miejsca po lewej lub prawej stronie auta. Nie dam głowy ale bez kierunkowskazu szuka domyślnie po prawej stronie.
Czujniki parkowania - trzeba wrzucić wsteczny lub wcisnąć przycisk, można go aktywować poniżej określonej prędkości, inaczej nie da się włączyć a jeśli jest włączony to wyłącza się. Co do zmian to w Titanium miałem wiązki poprowadzone na przód i tył auta, wystarczyło zmienić moduł, dodać czujniki, na 100% nie było samej wiązki w przednim zderzaku i głowy nie dam czy z tyłu jest czy nie, nie pamiętam. Aby mieć asystenta parkowania trzeba zmienić czujniki ABS aby rozpoznawały nie tylko obracanie koła ale i kierunek obrotu. Ostatnio edytowane przez pdz ; 27-03-2021 o 21:39 |
|
|
|