![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Znam z resztą tez ludzi, którzy aut delikatnie nie traktują i jedne z nich właśnie takim Focusem machnął ok. 240tys.km w zalediwe 4 lata. i auto sprzedał, bo uznał za wyeksploatowane...co nie znaczy że tak było. Wiec...można i pewnie da się... |
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Pisanie, że Lanos 1.4 jest dynamiczniejszy od Focusa 1.0EB to już jawne herezje albo celowe trollowanie...
Do 60km/h może zbierze się szybciej jak kierownik dobry ze względu na mniejszą masę, ale dalej już tylko się toczy, a nie jedzie. |
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zablokowany
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Thombike ; 09-06-2016 o 17:10 |
||
|
|
|
|
|
#74 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Panowie odbiegacie od tematu więc wyhamować. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zablokowany
|
Jestem za, bo to w końcu nie dyskusja o wyższości 2,5litrowego V6 nad litrowym ecoboostem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co nie mzienia faktyu, że kolega ten silnik po remoncie to i tak ma w stanie - kupa złomu.
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Cytat:
Maksymalna prędkość osiągana na danym biegu nie jest żadnym wyznacznikiem. Ścigasz się spod każdych świateł? Istotna jest elastyczność, gdzie Foka na każdym biegu zostawi w tyle twojego Lanosa. To ona jest wyznacznikiem tego czy auto jedzie czy się toczy... Koniec OT. |
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-11-2015
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.5 EB 203KM@308Nm
Rocznik: 2015
|
Kolega
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
wspomniał o masie. Chodzi mu pewnie o to, że jest taki efekt, jeśli ktoś np. zaczyna przygodę z motocyklem. Rusza, rozpędza się, wydaje mu się, że leci już dobrze ponad 100 km/h, patrzy na licznik, a tam 35 km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie w mniejszym stopniu na takiej zasadzie Lanos wydaje się żwawszy, bo jest lekki, bez wygłuszeń, z poprzedniej epoki. I wrażenie przy 50km/h robi jakby pędził na złamanie karku. W Focusie jest na odwrót. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Plus nie wiem jak on to robi, albo ile "nabłyszczacza" zużywa ale jego opony są czarne jak smoła i czasami martwię się że one nie są z gumy tylko w magiczny sposób zbudowane z czarnych dziur. P.S. Ja wiem o środkach do kół, żeby ładnie były czarne, ale kurcze bez przesady. Ja przyjeżdżam z myjni i po zastosowaniu środka mam opony już delikatnie szare (nie mówiąc o punkcie stykowym z jezdnią bo tam są oczywiście szare), a on wyjeżdża rano odwieźć żonę, wraca, jedzie do pracy, wraca i wciąż ma całe czarne niczym prosto po wymianie, założeniu/montażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Muszę dzisiaj cyknąć fotkę żeby nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 09-06-2016 o 19:50 |
||
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zablokowany
|
Ty widze za to znasz sie na wszystkich samochodach niesamowicie, choc chyba większosc znasz z tabelek i zdjęc w folderach. niestety po drodze nie doczytałeś kilku istotnych informacji i ...cóż...była prośba moda o zakonczenie ot ale jakos nie mogłeś sobie darowac by napisac jeszcze trochę tego co już przeczytałeś...kiedys też dużo czytałem katalogów i prospektów ale potem wsiadłem za kierownicę...
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| ecoboost , remont silnika , silnik |
|
|