![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-12-2015
Model: Focus MK3.5
Silnik: 1.5EB 205KM, 338Nm by TuneFOrce
Rocznik: 2015
|
Już napisałem do Sygic, więc jestem ciekaw czy powiedzą mi więcej szczegółów.
Kolega z Czech już próbował aktualną wersję Sygic (free SYNC Car Navigtion) z Google Play na Androidzie. SYNC 3 jest w stanie wykryć i reagować i pojawi się nowa ikona "Maps" ale jeśli wybierze ikonę, otrzyma wiadomość "Return to SYNC". Więc byłoby lepiej, aby przetestować płacona wersję - czy ktoś ma tutaj? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73 | |
|
|
Cytat:
Aplikacja Sygic Car Navigation zostanie wprowadzona w samochodach modelowego roku 2018. (o.k. trzeci quartal roku 2017) Ale mam nadzieję, że napiszą do mnie więcej informacji. |
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Jak rozumiem poziom bezpieczeństwa Sync 3 jest wyższy od poziomu bezpieczeństwa Sync 2 (to chyba był jeden z powodów dla którego Ford zmienił system operacyjny)? Skoro Sync 2 pozostał w miarę "nieugięty" z punktu widzenia ingerencji w system i uruchamiania aplikacji to wymuszenie czegos takowego na Sync 3 będzie chyba jeszcze trudniejsze. Tzn. trzeba czekać na aktualizację softu Sync 3 - dobrze myślę?
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
|
Cytat:
Dziś otrzymałem odpowiedź z Sygic. Wszystko zależy od Forda i jego nowej firmware aktualizacji. Pisali, że powinna zostać wydana w drugim półroczu 2017 i nie wiedzą dokładnego terminu. EDIT: Nazwa aplikacji jest Sygic Car Navigation, koszt 79,99EUR. Jeśli już posiadacze Sygic GPS Navigation w telefonie dostaniecze zniżkę 25% na Car Navigation. Ostatnio edytowane przez Banny ; 13-01-2017 o 15:05 |
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
A tu taka ciekawostka dla SYNC3
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#77 |
|
|
A co to jest - interface box - jak to ma działać? Wygląda tak jaby to dopinało się dodatkowo do Sync 3?
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
FCP member
|
Cytat:
W Sync3 wyświetlacz i dotyk podłączone są do właściwego Sync3 (APIM) po łączu szeregowym (zasilanie wyświetlacza i sygnały wizji i dotyku idą jedynie po 4 przewodach!!!) - te dwa większe niebieskie złącza niby-miniFakra. Tak więc przechwycenie i obróbka sygnału wizji oraz przechwycenie dotyku w celu zaimplementowania np. "własnego guzika" są zapewne dość łatwe. Chińczyka wpina się niefabrycznymi kablami pomiędzy APIM a Sync3 i nawet nie trzeba rozkręcać tego "tandemu" bo złącza tej magistrali 4-drutowej są dostępne bez rozkręcania.
|
|
|
|
|
#79 |
|
|
Ok, chwytam - jasno to opisałes. Czyli goście mają rozgryziony protokół szeregowy przesyłania danych międzu właściwą jednostką APIM i modułem interfejsu (ekran). Wpięcie tego box-a jest poniekąd sprzętowo nieinwazyjne, albo przynajmniej trudne do "odkrycia" przez serwis w okresie gwarancyjnym auta. Samo pudełko wydaje się spore jak na fumkcję którą realizuje - ale zapewne jest na nie wystarczająca miejsca - pewnie wykorzystują tez jakieś istniejące punkty mocowania i to definiuje obudowę. Stąd już o krok do modułu, w którym użytkownik może samemu definiować interfejs - np. z wykorzystaniem jakiś dostępnych środowisk programowania typu visual Basic itp. Wtedy każdy mógłby sobie personalizować interfejs pod własne upodobania.
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
FCP member
|
To trochę info w sprawie "dołożenia lub wymiany na Sync3". Oraz "polonizacji amerykańskiej wersji -KL Sync3".
Tak dla odróżnienia od niektórych kolegów, co to robią "dziesiątkami" ja wrzucę FOTKI z moich osobistych robótek... Amerykańskie wersje -KL przychodzą z reguły w wersji softu 1.0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozwala to łatwo uruchomić update - wygląda to bardzo niepozornie, bo nie wiadomo co się dzieje... Poza niezbyt widocznym info na górnym pasku... Ja puściłem sobie update do wersji 2.2EU (wersja naviEU, ale bez pakietów navi i voice navi). Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak już się zrobi, to o dziwo nadal mamy wersję navi NA - choć już 2.2... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dopiero po drobnym przekonfigurowaniu można nadal pozostawić navi NA ale już z wersją 2.2 przełączoną tak jak trzeba na EU. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z całego działania wyszły mi 2 interesujące wnioski i info dla zainteresowanych: 1) mój system automatycznego parkowania z Grand C-maxa 2013 (czyli "całkiem przedliftowego"...) wydeje się w pełni odpowiadać Syncowi3... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Analogicznie - Sync3 spokojnie akceptuje czujniki parkowania przedliftowe z platformy FF3. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powyższe czyni doinstalowanie/wymianę na Sync3 w autach z pełniejszym wyposażeniem wykonalną bez dodatkowych problemów. Jak widać na niektórych zdjęciach, moje prace wykonuję z Sync3 podpiętym przez OBD a nie zainstalowanym na stałe. Toteż np. kamery cofania nie chciało mi się podłączać w takim stanie. Na pewno będzie działać w zakresie wyświetlania skrętnych linii i kolorowania stref z czujników parkowania.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 14-01-2017 o 13:21 |
|
|
|