![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#861 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-06-2009
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI AUY
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Ja też mogę ustawić 3 czasy ale to tylko czasy kiedy urządzenia ma się włączać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999
|
![]()
tak dokładnie z pilota TP5 mogę ustawić 3 czasy i każdy z nich moze być z tego przedziału, i z tego co wyczytałem w instrukcji to każdy z nich może być różny z tego przedziału
|
![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-03-2009
Model: Sharan
Silnik: 1,9 TDI AFN
Rocznik: 1997
|
![]()
Witam
Jestem po całodziennej walce z moim dogrzewaczem D3WZ. Sieca żarowa, czójniki płomienia, temperatury cieczy oraz przegrzania są sprawne. Napięcia z aku i alternatora oraz czójnika na podszybiu też OK. Problem polega na tym, że sterownik nie podaje napięcia na pompkę paliwa (pompka też sprawdzona na krótko, działa). Skoro wszystkie elemeny sa sprawne to wychodzi mi, że walnięty jest sterownik. Niestety VAG nie łączy się z blokiem dogrzewacza więc nie mam mozliwości sprawdzenia od tej strony. Moje pytanie jest następujące, czy jest jakaś inna możliwość wykasowania błędu ze sterownika. Ew jaka może być inna przyczyna (po za sterownikiem) że nie podaje napięcia na pompkę paliwa ? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-10-2009
Silnik: 115 KM AUY
|
![]()
Witam, mam kilka podpowiedzi dla kolegi passat, bo miałem podobny przypadek i już mi ręce opadały.Ale po kolei : najpierw sprawdziłem wszystko co możliwe(m.in. dzięki wam koledzy z forum),wymieniłem świece i lutowałem przewody od pompki paliwa i niby wszystko miało hulać.Też myślałem że sterownik zablokowany i ponieważ te resety nic nie pomogły więc udałem się do serwisu. Pan podłączył swój czujnik i stwierdził,że uszkodzony jest silnik wiatraka spalin.Zdziwiło mnie to, bo na krótko go sprawdzałem i śmigał.Pan oczywiście przeliczył mi koszty ok. 500 zł (nie polecam tego serwisu koło Kielc).Oczywiscie zapłaciłem 50 zł za diagnozę i wziołem się za sprawdzenie tego wiatraka. No i okazało się,że wiatrak jest dobry, tylko popełniłem błąd za mocno skręcając górną obudowę i zablokowałem go.Wystarczyła mała podkładka i dogrzewacz śmiga do dziś. Więc kolego passat jak niechcesz sie narobić i wpędzać w koszty sprawdź najpierw ten wentylator. Po włączeniu dogrzewacza sterownik najpierw na chwiłę włącza ten wentlator( który jest w samym urządzeniu pod spodem), a potem dopiero cała procedura, czyli świeca,pompka itp. Powodzenia , bo idą mrozy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
![]() Zarejestrowany: 07-03-2009
Model: Sharan
Silnik: 1,9 TDI AFN
|
![]() Cytat:
Podczas porób, wtyczka ta wielokrotnie była wypinana, sprawdzałem na jej wyjściu czujniki. Coś mi się wydaje, że nie obejdzie się bez wymiany sterownika. Ostatnio edytowane przez passat ; 30-12-2009 o 09:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
![]() Zarejestrowany: 21-12-2009
Model: galaxy
Silnik: 1.9 TDI
|
![]()
Koledzy mam problem
tak jak pisałem w moim galaxiaku z 1997r niema podgrzewacza i mam możliwość zakupienia kompletnego ogrzewacza z oprzyrządowaniem z galaxa z roku 2004. Tu własnie moje pytanie czy podpasuje mi ten zestaw bo jak wszyscy wiemy to juz nowszy model galaxa i może coś mi nie pasować przy montażu ? Czy ktoś już kiedyś próbował takiej rewolucji w swojej maszynie? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#868 | ||
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
|
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba wyjąć z samochodu pomkę paliwa, podpiąć do piecyka / pin 4 i masa/ i odpalić go na stole, łącząc odpowiednie kabelki. Ostatnio edytowane przez Stefano ; 30-12-2009 o 15:02 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
![]() Zarejestrowany: 21-12-2009
Model: galaxy
Silnik: 1.9 TDI
|
![]()
Stefano dzięki za odpowiedź
to pozostaje mi dalej marznąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koledzy mam pytanie:czy ktoś kiedyś próbował a jak tak to prosze o jakies rady albo fotki myśle nad tym żeby zamknąć obieg wody czyli nie dopuścić do tego aby płyn szedł pod autem i mi sie wychładzał skoro i tak niemam tam dogrzewacza! Chce to zrobić tak jak mają to zwykłe osobówki ze obieg jest krótki w aucie i sie szybciej nagrzewa i w środku ładnie grzeje bo sie domyślam ze to własnie z powodu tak duzego obiegu wody jaki ma galax tak ciężko silnik sie nagrzewa i podaje ciepło do auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez FABIO ; 30-12-2009 o 19:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
![]() Zarejestrowany: 05-08-2009
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9 TDI AHU 90KM :|
Rocznik: 1999
|
![]() Cytat:
![]() |