Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-06-2010, 23:37   #881
Anka81
ford::beginner

Model: Fiesta
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Halo...tak niewielu przedstawicieli diesli jest tutaj? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Anka81 ; 10-06-2010 o 23:40
Anka81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2010, 23:38   #882
Anka81

Silnik: 1,6 TDCi

[QUOTE=Anka81;1454178]
Cytat:
Napisał Morgoth Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moja fiesta już zamówiona - 5-drzwiowa 1,6 TDCi Titanium w Hot Magencie, z pakietem Platinium X i dołożonymi składanymi lusterkami, spoilerem i szybami z tyłu. Termin odbioru: do końca września (choć, jak mówią u dealera powinna być na początku września Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)!
Ja mam ten sam model i podobne bajery (tylko kolor inny- morello) ale chyba zbyt rzadko się tu wypowiadam żeby mnie ktoś kojarzył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamawiałam auto w styczniu 2009 i płaciłam też 6,1 ale to bez żadnych zniżek branżowych, więc chyba coś niecoś poszło w górę.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tym oczekiwaniu. Naprawdę warto!
Anka81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-06-2010, 01:27   #883
Adiktg

Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS

Moja fiesta znowu stoi na oryginalnych kółeczkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupiłem śruby zabezpieczające. Coś podobnego do tych: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Może i złodzieje mają na to sposób, ale ja liczę na efekt placebo - będzie mi się wydawać, że są zabezpieczone. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jednak gość w wulkanizacji powiedział, że ta nasadka do odkręcania ma tendencje do ukręcania się, jeśli śruba trochę "chwyci". Poradził mi żebym od razu zamówił drugą nasadkę.

Mam pytanko, czy macie doświadczenia z tymi śrubami?

Ostatnio edytowane przez Adiktg ; 11-06-2010 o 01:29
Adiktg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-06-2010, 20:43   #884
szpikulec
ford::amateur

Model: Fiesta mk7
Silnik: 1,6 diesel

Cytat:
Napisał Anka81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Halo...tak niewielu przedstawicieli diesli jest tutaj? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są , tylko mało aktywnii w pisaniu na forum.
Ja narazie jeszcze mało jeżdżę , ponieważ bujam się z sprzedaniem
Almery i ta stoi na zewnątrz i używam bo chodzi na gazie.
Fiestą TDCi 1,6 uzyskałem po spaleniu zbiornika 4,8 l/100 km w koło
komina i sporadycznie na odcinkach do 30 km.
To wynik z wyliczenia , choć to samo wyszło z komputera , tylko
że nie był skasowany po pierwszych próbach przed zatankowaniem do pełna.
Pozdrawiam .
MS
szpikulec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-06-2010, 14:28   #885
Zuuczek
ford::average

Silnik: 1.4 A4

Probowaliscie moze eksperymentowac z roznymi benzynami? Ciekawi mnie, czy ktos dostrzegl jakies roznice w spalaniu miedzy zwykla 95, a jakimis paliwami premium?
Zuuczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-06-2010, 10:54   #886
mancat
ford::advanced

Silnik: 1.4 PB

Ja na początku wlałem 3 baki premium z bp. Po jakimś czasie chyba dwa. W pierwszym przypadku spalanie było duże, ale raczej dlatego, że auto było nowe. Potem żadnych różnic nie było. Ani w spalaniu, ani w dynamice. Dla porównania to dużo większe, a przynajmniej odczuwalne, różnice są gdy się włączy/wyłączy klimę niż gdy się naleje "lepszego" paliwa. Tak przynajmniej jest w moim przypadku.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-06-2010, 11:20   #887
marekpz
ford::advanced

Imię: Marek
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
Rocznik: 2020

To ja się teraz pochwale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nasz Fiesta przeszła pierwszy poważny sprawdzian, zakończony na 2 miejscu w klasyfikacji R Rajdu Polski. Niestety wykluczona za ingerencję kibiców przed samą metą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (ale puchar jest! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Już niedługo Fiesta objedzie wszystkie citroenki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więcej info pod [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg FIESTA1.jpg (94.1 KB, 31 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg FIESTA2.jpg (100.7 KB, 30 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg FIESTA3.jpg (83.0 KB, 27 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez marekpz ; 14-06-2010 o 11:30
marekpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-06-2010, 16:50   #888
Ford-fan

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010

[QUOTE=Anka81;1454179]
Cytat:
Napisał Anka81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja mam ten sam model i podobne bajery (tylko kolor inny- morello) ale chyba zbyt rzadko się tu wypowiadam żeby mnie ktoś kojarzył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamawiałam auto w styczniu 2009 i płaciłam też 6,1 ale to bez żadnych zniżek branżowych, więc chyba coś niecoś poszło w górę.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tym oczekiwaniu. Naprawdę warto!
Aniu, to wrzuć fotki, najlepiej Twej Fiesty razem z Tobą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to od razu będziemy Cię (miło) kojarzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-06-2010, 16:54   #889
Ford-fan

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)

Cytat:
Napisał Zuuczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Probowaliscie moze eksperymentowac z roznymi benzynami? Ciekawi mnie, czy ktos dostrzegl jakies roznice w spalaniu miedzy zwykla 95, a jakimis paliwami premium?
Z tego, co odpisał Ci powyżej Mancat, to jedyną różnicą jest lżejszy portfel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jakoś mnie to wcale nie dziwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co innego przy dieslu - tam lepiej tankować najlepszy olej, choć w Polsce nawet i te najlepsze nie dają pewności, jak zachowa się po jakimś czasie silniczek diesla... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2010, 12:51   #890
befka

Model: Ford Fiesta Gold X
Silnik: 1,25 benzyna 82 KM Gold

Witam wszystkich na forum , które przeczytałam od deski do deski ;-)
Ja swoją fiestę bede mieć do 09,07,2010 i juz sie nie moge doczeakc ;-)
Pozdrawiam
befka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania