![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#81 | |
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus
Silnik: 1.6 tdci, 115 km
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
Panowie mam dokładnie ten sam problem. Pompa w moim focusie jest elektryczna (pod maską nie było zbiornika na olej do wspomagania) oddałem samochód do mechanika i powiedział, że regeneracja takiej pompy to 1200 zł + robocizna razem 1800. Czy ktoś mnie chce w konia zrobić czy ta pompę da się regenerować? Błagam o szybką odpowiedź, bo samochód już u nich rozebrany. Ostatnio edytowane przez MUody ; 12-01-2022 o 17:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
|
![]()
Ktoś coś? Bardzo pilna sprawa z tą regeneracja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
![]() Cytat:
Nie masz żadnej pompy. Masz w pełni elektryczne wspomaganie. obejrzyj filmik z postu #66, będziesz wiedział jak działa i jak jest zbudowane wspomaganie Twojego samochodu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-08-2015
Silnik: 16. TDCI
Rocznik: 2012
|
![]()
Cześć, u mnie wspomaganie padło równo przy 200kkm. Jak już tu wspomniano - wada fabryczna.
Zdecydowałem się na wymianę na młodszą przekładnie i już ładnych kilka miesięcy sobie śmiga. Koszt 2000zł. Przy okazji sprzedaży starej przekładni poznałem też człowieka, który we Wrocławiu za 2500zł robi pełną regenerację. Mogę podać namiar na PW, bo sam nie korzystałem i nie chciałbym robić otwartej reklamy. Ogólnie trzeba się liczyć z tym, że te przekładnie padają prędzej czy później. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
ford::beginner
![]() Imię: Wincenty
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 tdci
|
![]()
Robiłem w Przeźmierowie firma autowspomaganie . 1500 za wyjecie naprawę i montaż oraz roczna gwarancję, wydaje się dobra oferta
Przy przebiegu Ok 215000 km teraz po półtorej roku około 255 tys i działa bez problemowo |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
![]() Imię: Magda
Model: Ford focus
Silnik: 1.8 flexifuel
Rocznik: 2009
|
![]()
Cześć.
Mam też problem z fordem 1.8 benzyna 2009r. 1. Od pół roku wyskakuje komunikat "wspomaganie kierownicy-usterka" oraz zapala się lampka esp, po chwili dłuższej to znika. Nie ma potrzeby wyłączania i włączania auta. Było ok. Aż do teraz , coś jest nie tak. Na prostej drodze auto dziwnie się zachowuje, czasem buja w czasie jazdy, ściąga w prawą stronę i też ma tak jak by w nierówność wjechał , dziwnie zarzuca na boki, kołysze. Musze trzymać mocno kierownice w czasie jazdy, nie wspomnę przy wyprzedzaniu ciężko. 2. Dodatkowo od paru dni przy puszczaniu sprzęgła gdy zmieniam biegi z 1 na 2 , 2 na 3 itd słychać jest stuki gdzieś od strony pedałów. Na dziurawej drodze w czasie jazdy oraz na polnej strasznie coś puka w przedzie jak by było coś urwane i wali o coś. Czuć drżenie kierownicy łącznie z pedałem gazu. 3.Przy kręceniu kierownicą piszczy, gwiżdże coś pod strony wspomagania , przygasają światła, wspomaganie elektryczno-hydrauliczne jest. Ford był na stacji diagnostycznej, ale nie wykazało nic, wszystko jest ok. Luzów brak, amortyzatory w świetnych stanie. Czy ktoś z wam miał podobne problemy , czy ktoś wie co może być przyczyną tych kilku problemów. Do czego się przyczepić... Pozdrawiam i proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
![]() Imię: Magda
Model: Ford focus
Silnik: 1.8 flexifuel
Rocznik: 2009
|
![]()
Sądzisz, że akumulator mógłby być przyczyną tych wszystkich problemów? Łącznie z tym stukaniem w przedzie ?
Auto odpala bez problemu, nawet przy minusowych temperaturach. A akumulatora nie mam możliwości podmiany, ewentualnie kupno, albo sprawdzenie ładowania.. Ostatnio edytowane przez Magdalena ; 14-01-2022 o 15:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
|
![]() Cytat:
Jestem bez samochodu ponad 2 tygodnie, dzisiaj dostałem informację, że wspomaganie wróciło z regeneracji, podziałało 30 minut i padło. Znowu trzeba rozbierać i wysyłać do tamtej firmy. Chyba jednak czas myśleć o nowym samochodzie, bo nie wierzę że będzie dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|