![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#81 |
|
![]()
Pedro, tylko kupno samego słupka, i przekładka osprzętu, naprawa starego bez sensu.
Chyba że masz za dużo kasy, i sentyment do tego pojazdu. |
![]() |
![]() |
#82 |
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Galaxy mk1 GHIA
Silnik: 2,3 + gaz
Rocznik: 2000
|
![]()
Też to radziłem, słupki nie są aż tak drogie, kupić z gwarancją rozruchową, zrobić mu pomiary ciśnień, jeśli będzie lipny to oddać, taniej wyjdzie jak kupić wszystkie potrzebne graty plus robocizna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2014
Model: galaxy mk1
Silnik: 2.0 dohc
Rocznik: 96
|
![]()
potrzebne mi tloki, kupic nowa uszczelke pod glowice, miske, zimering na wal od pokrywy pompy i to wszystko. robocizna mnie nie koszuje nic bo robie wszystko sam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
|
![]()
No to tylko zostaje trzymać kciuki za powodzenie, ja osobiście nie wierzę w takie "remonty" zwłaszcza silnika ale to tylko moje zdanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
|
![]()
znowu ja z wlasnego doswiadczenia wiem ze lepiej jest naprawic stare niz drugie stare kupic w niewiadomym stanie... a zadko kiedy znajdzie sie sprzedajacyu silnik ze mozna go przy kupnie odpalic jeszcze zamontowany w budzie... zazwyczaj sprzedawane silniki leza na paletach dlugie miesiace albo lata...
Bump: przede wszystkim gdy wiem juz co mojemu silnikowi dolegalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
|
![]()
Z ciekawości przeryłem alledrogo i nie ma używanych tłoków do 2.0, są nowe w cenie 370zł za sztukę, koszt spory. Może gdzieś trafisz sypnięty silnik ze zdrowymi tłokami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
|
![]()
znalazlem faceta ktory ma ale tylko dwa tloki ktore mu zostaly ... (30zl za szt.) zapewnia ze sa w dobrym stanie i nie posiadaja luzow... posiada je z silnika(dawcy)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
|
![]()
Pedro, mam wrażenie że nie wiesz co piszesz, że nigdy nie robiłeś remontu silnika, bo myślę że nie masz pojęcia jak zużywa sie tłok w cylindrze silnika, że w innym silniku inaczej się zużywał a w twoim silniku bez szlifu i tłoki z innego silnika, taka zbieranina, tolerancja luzów między gładzią cylindra mierzy sie w setnych milimetra, a u ciebie będzie w milimetrach. No gdybyś kupił komplet nowych tłoków z pierścieniami i sworzniami, to jeszcze można ryzykować, ale to co ty myślisz zrobić, to tragedia.
|
![]() |
![]() |
#89 |
|
![]()
zapewniam cie ze wszystko bedzie zrobione... gdy tylko dostane czesci i wszystko poskladam wrzuce film i bedziesz mial porownanie jak chodzil przed zrobieniem a jak po... film z praca silnika i stukaniem tlokow jest wczesniej wrzucony w tym temacie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
|
![]() Cytat:
Co do tłoków to na alledrogo do twojego silnika to były te z wgłębieniami na zawory czyli v8, być może pomylili się ze zdjęciami ale tłumaczyło by to że na trzech pozostałych masz ślady wgnieceń od zaworów, sprawdź czy są szczelne bo mogą być krzywe. Ostatnio edytowane przez jedi6667 ; 07-05-2014 o 22:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
pompa oleju , zawór nadmiarowy , zawór przelewowy , zawór zwrotny |
|
|