![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam, czy ktos w mondeo mk2 mam umieszczone radio a pod nim cb w jakiejs ladnej zabudowie z mozliwoscia zasloniecia radia CB tak by nie bylo go widac na postoju.
planuje w niedlugim czasie kupic sobie cb i ciekakawi mnie czy ktos juz probowal rowniez poprowadzic kable pod tapicerka (jesli tak to jak, pod progami czy moze przez tunel srodkowy ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-09-2008
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
|
![]()
Co prawda fotek nie mam no i jeszcze na dodatek mondeo mk1. Ale tak: Kable można poprowadzić pod plastikami przy progach, później pod tapicerką z boku bagażnika. Antena wyprowadzona do tyłu na magnesie. Radio wsunięte pod radioodtwarzaczem - w mk1 pod radiem jest druga kieszeń o wielkosci 1 DIN ale w mk2 przy jakim mniejszym radyjku też można pokusić się o jego montaż w tym miejscu. Można też spróbować wsunąć je w miejsce po popielniczce - nie wiem jak wtedy z ergonomią używania. Niestety nie mam żadnej osłony na przód radia, ale można byłoby cos pomysleć na ten temat, Wiem że np chyba w renault lagunie radio było maskowane taką klapką - może dałoby się cos takiego przeniesc do fordzika?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
![]()
kolega corbetti w obu fordach mial tak to rozwiazane:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] u niego fokus i mondeo mk3 ale ilosc miejsca ta sama ja w mk1 mialem pod radiem w zabudowanej ramce jednak radio powedrowalo nad lewe kolano kierowcy do schowka. radio w tunelu ciezko jest rozsadnie zamaskowac tak aby nie kusilo na postoju. mikrofon trzeba zamocowac gdzies na desce a jego kabelek (przynajmniej tak bylo u mnie) przeszkadzal w obsludze zwyklego radia i przelacznikow na panelu - nie dalo sie juz bezwzrokowo dzialac. radio w schowku (zakladajac ze masz radio ktore tam sie zmiesci) nad kolanem nie jest widoczne z zewnatrz. mikrofon zamocowane na boczku drzwi zupelnie nie przeszkadza i blizej jest do ciagniecia kabli po progach