![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
na 100% jak jest niższa temp tzn np 20' wieczorem samochód idzie jak burza aż chce się jechać a jak jest 25' i więcej to robi się mulasty taki.W obu przypadkach klima wyłączona. Co to może być? czy to norma?
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8 PB+LPG
Rocznik: 2006
|
Rustin to twoje mondło to jakiś wybitny egzemplarz chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
posty nabijasz? akurat to nie tylko ja mam , kilka osób na mkp też.
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-04-2007
Model: audi & neon
Silnik: 2,5 & 2.0
Rocznik: 2004 & 1996
|
Witam !
Ktoś, kiedyś powiedział, że zima to darmowy tuning samochodu. Problem w gęstości powietrza ciepłego i zimnego. Im więcej tlenu w powietrzu, które dostarczymy do silnika tym spalanie bardziej całkowite. Obojętne, diesel czy benzyna. Ważne by było zimne. Intercooler powietrzny jest mało wydajny, lepszy jest wodny, ale to już inna kwestia. Sprawdź filtr powietrza, szczelność rur, luzy zaworowe itp. pozdro Ostatnio edytowane przez spth ; 11-08-2010 o 22:32 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-11-2009
Model: Mondeo mk5 vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190 KM
Rocznik: 2022
|
intercooler działa lepiej jak jest chłodne powietrze, to oczywista oczywistość. moje leciwe już mk2 ma podobnie, im chłodniej tym lepiej idzieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|