![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Galaxy MK2
Silnik: 1,9 TDi 130 KM
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam,
Mam Forda Galaxy z 2005 roku z radiem 6000 CD i instalacją do zmieniarki. Przewód doprowadzony jest do schowka w tylnym nadkolu i posiada 12 pinową wtyczkę pasującą do "zielonego" gniazda (jak w radiu). Dokupiłem zmieniarkę CD (firmowaną Ford) posiadającą uchwyty idealnie pasujące żeby zainstalować ją w moim schowku. Więc sprzęt, jakby nie patrzeć, był pewnie wymontowany również z Galaxy. Niestety pojawił się problem - zmieniarka ma inne (nieco węższe i z innymi rowkami, ale też 2x6 pin) gniazdo na kabel i moja wtyczka nie pasuje. W związku z tym mam pytanie - czy są jakieś fordowskie przejściówki, które można zastosować w takim przypadku (zastanawiam się nawet, czy nie podpiłować trochę mojej wtyczki, czy też może ta zmieniarka nie jest dopasowana elektrycznie do mojej instalacji i taka operacja nie jest możliwa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Witam
Zrób zdjęcia bo to coś dziwnego - nie spotkałem się z różnymi wersjami. Były zmieniarki ze złaczem okrągłym Wszystkie 12 pinowe powinny byc zamienne - ja do focusa założyłem zmieniarkę od galaxy pozdrawiam Arturek
![]() |
#3 |
|
![]()
No to wrzuciłem całą zmieniarkę (na dole z boku widać gniazdko) i zbliżenie na samo gniazdo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
No to mnie zaskoczyłeś z tym gniazdem
O moim zakładaniu zmieniarki tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie spotkałem gniazda jak u Ciebie Nie mam pomysłu na rozwiązanie problemu pozdrawiam Arturek
![]() |
#5 |
|
![]()
no taaak... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a z tego co widzę w Twoim opisie, to zmieniarki identyczne (poza gniazdem). To chyba muszę szukać innej zmieniarki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na allegro widziałem teraz zmieniarkę od Mondeo (montowaną pod fotel) - ale na tabliczce ma napisane, że ma pracować poziomo. U mnie w schowku byłaby w pionie, więc nie wiem czy takie brać pod uwagę - na ile to zalecenie jest istotne? pozdrawiam |
![]() |
![]() |