![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Zdecydowałem się na kupno automatu i chciałbym poznać waszą opinie o tym aucie,co to jest za silnik 130KM,jaka skrzynia [cztero,szesciobiegowa itd.
[url]http://otomoto.pl/ford Ostatnio edytowane przez Dinar ; 08-12-2010 o 20:16 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
Podklejam temat z ford garage bo tam straszna cisza...
Pytanie od laika... uwaga : skrzynia powershift. rozumiem ze przełączanie biegów /P,R,N,D/ odbywa się poprzez wciśniecie przycisku przy lewarku i albo dół albo góra. teraz pytanko : - czy przechodząc z trybu D na tryb S tez muszę wciskać przycisk czy wystarczy przełożenie lewarka w prawo... - tryb S jest trybem sportowym automatycznym z możliwościa ręcznego przełączania biegów /+ , -/.w instrukcji jest napisane ze w każdej chwili można z trybu S przejść na ten manualny. tylko nie ma słowa jak z manuala przejść znowu na tryb S lub D pzdr! Ostatnio edytowane przez Palek_PL ; 20-11-2010 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2007
Model: S-Max Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2010
|
z automatu lekko w prawo - masz manual. Z manuala lekko w lewo - masz automatGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nic prostszegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Właśnie kupiłem żonce fiestę z automatem i strrrrasznie żałuję że s-maxa mam na manualu. ale już więcej nie popełnię tego błęduGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
witam.troszeczkę nie zupełnie. tryb D jest pełnym automatem jak i tryb /S/. z tym że tryb /S/ winduje wyżej obroty wiec auto przechodzi w tzw.tryb sportowy.tryb sportowy ma możliwosc manualnego przełączania biegów wyższy/+/ i niższy bieg/-/.moje pytanie /byc moze zle sformułowane we wczesniejszym poście/ dotyczy tego , ze jak z trybu sportowego /S/ zaczne sam przelaczac biegi to wejde w tryb manualny.tylko jak z powrotem przejsc w pelen automat trybu sportowego/S/...dam lewar w lewo to bede mial tryb /D/.
pzdr! PS. przejdzy z odpowiedziami do postu automat w smaxie.dzieki! Ostatnio edytowane przez Palek_PL ; 21-11-2010 o 22:36 |
|
|
|