![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-06-2011
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2001
|
![]()
witam mam mały problem
wczoraj pojechałem do roboty swoim mondeo 2.0 TDDI wszystko cacy zajechałem bez problemu zostawiłem go na parkinngu po wyjściu z pracy poszedłem odpalić samochód i tu pojawił sie problem samochód odpalił poczym zgasł i puźniej już wogóle nie chciał odpalić za każdym razem co przekręciłem zapłon to wszystkie wskazówki od obrotów i prędkościomierza zaczynały świrować latały z góry na dół wskazówka paliwa pokazywała cały bak choć miałem tylko 1/4 zbiornika temperatura silnika pokazywała 100 stopni chociaż samochód stał 8 godzin w cieniu niestety nie udało mi się go już odpalić proszę was o pomoc nie wiecie o co może chodzić mojemu fordzikowi? nie chiałbym żeby mechanik niepotrzebnie naciągał mnie na koszty a oni lubią to robić |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: 11-06-2011
Model: MONDEO kombi
Silnik: 2.0 TDDI
|
![]()
Witam
Mam podobny problem Ta sama wersja Forda 2001 r 2.0 TDDi kombi Przedwczoraj moja żona ruszyła z miejsca lekko pod górkę i auto zgasło Po kilku próbach zapalenia bez efektu zrezygnowałem U mnie jednak wszystkie zegary po przekręceniu stacyjki pracują jak należy Zadzwoniłem wczoraj po gościa który przyjechał z komputerem i po podłączeniu stwierdził że coś nie tak jest z pompą wtrysku Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Z góry thx za jakąś podpowiedź |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
a i tak może być wsumie zawsze odpalał bez problemu ale wczoraj po 4 próbach odpalenia zdechł akumulator byłem mocno ździwiony że tak szybko
więc muszę kupić nowy akumulator nie wiecie jaki ilu amperowy i po której stronie są bieguny bo nie wiem jaki kupić żeby pużniej mi przewodów starczyło a samochód został pod robotą jakieś 40km więc nie dam rady sprawdzić Ostatnio edytowane przez Marek ; 11-06-2011 o 11:48 Powód: Regulamin pkt.21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
dzięki serdeczne za odpowiedzi kupiłem jeszcze oprócz akumulatora drugi filtr paliwa bo poprzedni się mógł zapowietrzyć podobno już tak maja tej firmy co poprzednio kupiłem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo Kombi TREND
Silnik: 2.0 Tdci 130KM
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam, może być jeszcze uszkodzona pompka paliwa przy baku w tddi to taki standardzik, lepiej pompka niz pompa wtrysków:-)
|
![]() |
![]() |