![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-08-2011
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 1999
|
![]()
Witam serdecznie!
Wyjeżdżam na pół roku za granicę. Konkretnie, od sierpnia do lutego. No i chcę jak najlepiej zabezpieczyć moją foczkę. Mam MK1 1.8 TDDI w kombi. Nie dysponuję garażem, jedynie miejscem parkingowym pod blokiem. Myślę o następujących środkach zaradczych:
No i teraz proszę o radę: Czy to dobry plan? Czy samochód powinien być odpalany od czasu do czasu (tak mówią) ? Czy blachy nie będą gniły bardziej pod plandeką niż bez niej? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-12-2008
Model: Ford Ka ru8
Silnik: 1,2 benzyna
Rocznik: 2013
|
![]()
na pewno nie zakrywaj plandeką,jak wrócisz wszystko wewnątrz będzie pokryte futerkiem
jak byś chciał ,to podrzuć mi swoją foczkę to od czasu do czasu przedmucham jej komin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i zatankuj do pełna,najlepiej jeszcze do kanistra,bo dużo jeżdżę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez wojtas28 ; 17-08-2011 o 23:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2005
|
![]()
Nie mozesz tego auta podrzucić komuś kto raz na jakiś czas troche nim przejedzie? szkoda opon, tarcz itp....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: T
Silnik: Najlepszy
Rocznik: 2016
|
![]()
najważniejsze abyś dolał dodatku do paliwa co wytrąca parafinę.teraz mamy lato i paliwo na stacjach jest letnie a z tego co widzę to wracasz w zimie.
jak masz dobre aku to powinien wytrzymać. umyj go dobrze i grubo pokryj dobrym woskiem.