![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-05-2006
|
Witam wszystkich,
Nie tak dano temu komputer kilkukrotnie blokował mi możliwość odpalenia silnika, po przekręceniu kluczyka w stacyjce, zapalały się Lamki jak poniżej (zdjęcie 1), nie wyświetlał mi się licznik a kluczyka nie dawało się odpalić. Po jakimś czasie to mijało i samochód dawało się odpalić kilka minut do kilku godzin. W ASO OMC Motors w Warszawie, przebadali mi samochód, nie stwierdzili żadnych bledów raportowanych przez komputer, immobiliser i alarm też ok. Zamienili jakieś styki miejscami i oddali samochód nie bardzo wiedząc co jest nie tak. Zdjęcie 1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziś w trakcie jazdy nagle konsola mi zgasła, potem zwiesiła się jak na zdjęciu 1 (samochód cały czas jechał ale wskazówki też opadły w dół) a potem konsola wróciła do życia z bledem jak na zdjęciu poniżej. Zdjęcie 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samochód jechał dalej ale gaz bardzo słabo reagował. W trakcie jazdy konsola jeszcze parę razy się przełączała między padem (zdjęcie 1) a błędem (zdjęcie 2), po wyłączeniu silnika jakiejś 30min przerwie odpalił poprawnie by po chwili zgasnąć zdjęcie 1 i powrócić do błędu zdjęcie 2 i losowo przełączać się pomiędzy nimi. Czy ktoś może mi doradzić gdzie szukać problemu albo na co zwrócić uwagę mechanikowi gdy ponownie udam się do ASO. Serdecznie dziękuje za pomoc, Michał |
|
|
|