![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: tomaz
Model: MONDEO
Silnik: TDCI 2,2 180KM 430NM
Rocznik: 2007
|
Sasiadka uszkodzila mi samochod przy parkowaniu
Do wymiany sa przednie drzwi i przedni blotnik jest to samochod z 2007 r luty chce to sobie naprawic na we wlasnym zakresie moje pytanie: ile mi wyplaci ich ubezpieczyciel na reke ile policza mi za drzwi a ile dadza za przedni blotnik spodziewam sie ze za drzwi nie dadza mi tyle ile kosztuja w serwisie tylko beda liczyc wedlug systemu audatex jesli ktos wie ile maga dac za drzwi i przedni blotnik to prosze o informacje |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
pytanie z gatunku "bez sensu" bo po pierwsze zależy to od firmy, w której był ubezpieczony sprawca a po drugie od rzeczoznawcy, który będzie wyceniał szkodę.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
Dziwię się Tobie, że chcesz brać gotówkę od ubezpieczyciela. Zawsze wyjdziesz na tym niekorzystnie. Pamiętaj, że zwykle sama wymiana nie wystarczy, gdyż trzeba zrobić cieniowanie całego boku (malowanie).
W moim przypadku, przy lekkim wgnieceni drzwi i malowaniu całego boku cena wyniosła 1900zł brutto. Dobre malowanie to ok 500zł za element. I tak musisz iść do rzeczoznawców i dopiero wtedy decydujesz czy gotówka czy na nie. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
najbardziej interesuje mnie ile wycenia mi za nowe drzwi i nowy blotnik[przod] wedlug systemu audatex malowanie licze na okolo 400-500zl od elementu |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
Koledze uszkodzono tylne drzwi w Albei, ubezpieczyciel zaproponował 1700 zł. w gotówce, ten się nie zgodził i oddał auto do ASO. "Fachowcy" z ASO wyklepali, wyszpachlowali i pomalowali te uszkodzone drzwi i wysłali rachunek do ubezpieczyciela na...3200 zł. Teraz facet pluje sobie w brodę, bo na allegro takie drzwi w tym samym kolorze były za...500 zł. Gdyby wziął kasę, byłby co najmniej 1000 zł. do przodu. Tak więc, musisz to dobrze przekalkulować.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
Cytat:
Kolejne to za 500zł to naciaganie, znam lakiernikow ktorzy dra 450 za element, a nie maja pojecia o malowaniu, lakieruja jak kalecy i tragicznie to wyglada, znam tez takich co biora 150-250 i naprawde potrafia zrobic to porzadnie. Cena nie decyduje o efekcie, sam tych po 450 poprawiałem kumplowi. To ze dajesz z siebie zdzierac kase to nie znaczy ze ktos sobie z tego zyły wypruwa bo tak nie jest. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-03-2011
Model: C-MAX Titanium
Silnik: 1,6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
PS. Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać...
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
jak ktos sie orientuje niech napisze jak ktos chce pisac glupoty to nie w tym poscieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
Cytat:
Widzisz gdzies tu wrożke? Przeciez musi to wycenic rzeczoznawca, a skad ktos ma wiedziec w dodatku przez internet na ile wyceni szkode i co dokładnie jeszcze jest uszkodzone. Zacznij myslec bo to podstawa. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
|
Ja to bym się nie nastawiał, że po stłuczce na parkingu jakiś ubezpieczyciel będzie wymieniał drzwi i błotnik na nowe. No chyba, że masz to nieźle "przeorane"...
Standardowo pewnie pójdzie do klepania i lakierowania. Pozdr, RJ
|