![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-12-2011
Model: Focus MKII Titanium kombi
Silnik: 1.6Tdci
Rocznik: 2010
|
![]()
Witam,
Dzisiaj byłem nabyć swoją foczkę (1.6tdci 02/2010r mkII lift) po oględzinach wszedł mały mankament. Jak się jedzie na 1 biegu i mocno doda gazu i wciśnie sprzęgło ( nie wrzucam dwójki po prostu wciskam sprzęgło) to obroty nie zatrzymują się w miejscu tylko lecą dalej (nie wiele minimalnie zauważalne) ale idzie wyczuć że auto po wciśnięciu sprzęgła nie zwalnia obrotów tylko je podnosi i po sekundzie zwłoki opadają. Czy to normalne? Handlarz twierdzi że tak poza tym mówi że auto długo stało i musi się "przedmuchać". Każdej chwili mogę auto oddać ps. Byłem w serwisie i też nie do końca im to pasuje że aż tak obroty podrzuca na 1 biegu po wciśnięciu sprzęgła. Na żadnym innym biegu to się nie dzieje ani na postoju tylko podczas jazdy na jedynce jak mu się mocno depnie i wciśnie sprzęgło. Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam ps. Mam nadzieję że to odpowiedni dział dla tego problemu i teraz admin się nie przyczepi. |
![]() |
![]() |