![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: SportKa
Silnik: 1.6 8V
Rocznik: 2004
|
![]()
Mam możliwość założenia sekwencji "po znajomości" 2600 PLN... Przewertowałęm całe forum i już troche wiem jednak w miedzy czasie zmieniły się też ceny i dlatego moje pytania:
- o co mam pytać w sprawie tej instalacji tzn. jakiej i czego się wystrzegać? - jeśli chodzi o Warszawę to chyba dobra cena (może się mylę)? Jeśli tak to prosze o namiar na kogoś kto zrobi to taniej, ale nie spartoli roboty. - i odwieczny problem stożek, a gaz czy przy sekwencji będe musiał go zdjąć czy dopasują calość pod stożek...a może wogóle to nie ma sensu. Czytałem już tyle różnych opinii na ten temat, że zgłupiałem. -kolejny temat, na który jednoznacznej odpowiedzi nie dostałem to jak się ma katalizator do gazu, czy trzeba/powinno się/dobrze by było/nie należy wycinać katalizatora przy montażu gazu, oczywiscie z ukierunkowaniem na sekwencje bo tylko taka wchodzi w gre. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
2600 to dobra cena pod warunkiem, że instalka zostanie dobrze dobrana i dobrze zestrojona. Poczytaj sobie posty mmmk - też mu obiecywano cenę w okolicach 3000, a ostatecznie skończyło się na 4000.
Katalizator pozostaw w spokoju. Co on ci przeszkadza? Chyba, że zabity jest i auto mułowate. Jeśłi o stożek chodzi, to nie mam niestety pojęcia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Sytuacja już mi się trochę wyjaśniła, będe najprawdopodobniej zakłądał instalację KME/SIROCCO i kolejne pytania:
-odnośnie świec czy należałoby wymienić, na tych które mam zrobiłem 20 tys, czy jeśli nie od razu to w przyszłości wymieniać na jakieś konkretne świeczki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
Po 20tys. mogą być jeszcze dobre, ale mogą też być już zużyte. Na benzynie nie odczujesz, ale gaz wymaga mocniejszej iskry. Wymieniłbym też przewod WN jeśli nigdy nie wymiwniałeś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005
|
![]()
ja wymienialem u siebie bo szarpalo a okazalo sie,ze instalacja nie dawala sobie rady wiec wymiana chyba byla niepotrzebna. wydalbym z 250 zl mniej bo w tym jeszcze kopulka i palec. ale gaziarze jak im nie uda sie zalozyc i dostroic od razu jak zwykle zaczna ze jak sie to wymieni to bedzie lepiej itp wiec dla swietego spokoju moze warto to zrobic ale mozesz tez sprobowac potem jakby zle jezdzilo. dobrze zalozona sekwencja chodzi dokladnie tak samo jak na benzynie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam maciek [ Dodano: 2006-07-13, 22:25 ] a co do sekwencji ze stozkiem da sie. wprawdzie nie widzialem tego po zlozeniu ale ten mondeo 2.5V6 ktory stal do zagazowania u tych co mi robili mial stozek zalozony i tak mialo zostac po zalozeniu gazu. wiec da sie na 100% tylko czy kazdy gaziarz sobie z tym poradzi to juz nie wiem...
![]() |
#6 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-11-2004
|
![]()
Nie ma żadnego problemu ze stożkiem przy instalacji gazu IV generacji. Żadnych problemów.
![]() |
#7 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | ||
|
![]() Cytat:
Dorobiłem też ściankę izolacyjną i chwytak powietrza spod zderzaka. Może faktycznie przed gazem przejade sie na hamownie... Wygląda to tak: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
Tak, jak napisał struna - chcesz się polansować i lubisz fajny dźwięk, to nie ma sprawy, stożek rządzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale mocy niestety raczej nie doda (w niektórych autach działa), ale niutków to ubędzie, a nie przybędzie.
![]() |