![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-01-2012
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam. Gazownik zalecil mi wymiane swiec, wiec w koncu zdecydowalem sie na wymiane. Kupilem oryginalne swiece motorcrafta. Wymienilem i zaczely sie problemy. Na benzynie jakos dziwnie pracuje, z tlumika slychac jakby w aucie byl silnik dwusuwowy ;P Na lpg sa wystrzaly. Po powrocie do starych swiec problem znika. Co moze byc nie tak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
uszkodzone kable.
Prawdopodobnie na starych swiecach miałeś zmniejszoną przerwe (pewnie do 0.8mm) a nowe maja 1.1-1.3mm. Jak kable słabe(maja przebicia), to przy takiej przerwie efekt opisany w Twoim poście murowany. |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Tak, cos bylo zmniejszane poniewaz swiece byly juz stare. Mowisz ze po wymianie kabli bedzie super?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
powinno być, pytanie czy stare kable nie uszkodziły swiec. Chodzi o ścieżki przebicia, prawie nie widoczne na ceramice swiec.
Nie mniej jednak, przy nowych kablach, koniecznie posmaruj smarem silikonowym wnetrze tych fajek gumowych na głebokość ok 1cm. Nowe kable będa wysmarowane od strony cewki, przypadkiem nie wycieraj tego. Wyczyść dokładnie tylko gniazda w cewce, zarówno wewnatrz, jak i na zewnatrz. |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Tylko dlaczego skoro kable sa uszkodzone, na starych swiecach przed zmniejszeniem przerwy nie bylo takich objawow? Moze to jednak co innego?
Ostatnio edytowane przez zar3k ; 05-02-2012 o 21:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
to po co zmniejszałes przerwe na swiecach skoro było dobrze? Po co je wymieniałeś?
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
To przy zakladaniu instalacji lpg stwierdzili ze swiece do wymiany ale narazie zmniejsza i mam wymienic sobie juz sam. Tak tez zrobilem i pojawily sie problemy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
W taki razie, ja juz swoje napisałem.
|
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Ok, dzieki. Wymienie kable a jesli to nic nie da bede pisal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-03-2011
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 - 16v
Rocznik: 1994
|
![]()
kup motocrafty , fordy sa uczulone na nie motocrafty ( takie opinie slyszalem),, strzela jak sa swiece inne lub maja nie wyregulowana przerwe...Mi tak strzelal az rozerwalo dolot powietrza po jednym strzale..nie baw sie w zadne wymienianie kabli,Najpierw zajmij sie swiecami
|
![]() |
![]() |