![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-12-2011
Model: TRANSIT
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam.
Mam taki codzienny problem z zegarkiem który jest w liczniku . Wymieniłem radyjko z oryginalnego na multimedialna stacje i ukazał się zegarek na liczniku , fajna sprawa do tej pory był tylko stan paliwa do końca a teraz mam do wyboru stan lub zegarek . Po kilku dniach się okazało że się spóźnia i jak by nie było jest to zegarek elektroniczny ale trzeba go "nakręcać" dlaczego ? Gubi na 24h równe dwie minuty wiec dziennie rano muszę mu dodać dwie minuty . ( tak wiem jak by się spieszył było by gorzej ) Ktoś ma pomysł na usuniecie tej usterki ? Ostatnio edytowane przez FINK ; 07-04-2012 o 21:44 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
No widzę nikt nie miał pomysłów a mi to umknęło wiec teraz dokończę .
Temat tez rozwiązany , posiadając oryginalne radio z forda na liczniku świeciło się tylko ile pozostało do zrobienia kilometrów na baku . Demontując radio automatycznie na liczniku pojawia się dodatkowo zegarek . Nie fordowskie radyjko w moim przypadku Blaupunkt robiło jaja z zegarkiem i wystarczyło odpiąć jeden przewodzik z kostki i po problemie . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
No kolego w 63 minuty oczekujesz odpowiedzi darmowej a nieraz w ASO za kasę musisz czekać o wiele więcej. Czyli mam rozumieć że przez te przez 63 minuty zegarek nie spóźnił się o 4,416666 sekundy. To forum nie jest od tego aby popisywać się swoją wiedzą czy kogoś testować. Tak na marginesie to co to za kabelek odpiąłeś w nowym radiu i co teraz w nim nie działa, bo po coś on tam był.
Ostatnio edytowane przez AKIM ; 07-09-2012 o 16:28 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Ups . Przepraszam. Dałbym głowę że widziałem te same daty w postach. A dokładny wynik to 5,2499979 sekundy na 63 minuty w przybliżeniu.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No ale co z tym radiem ??
|
|
|
|