![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-04-2012
Model: ford focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 1999
|
![]()
Witam jestem tu nowy. Posiadam forda focusa 1.8 tddi 90 km z 99 roku. przebieg 205 tys problem polega na tym ze auto dławi mi sie, dusi czy cos takiego potrafi nawet zgasnąc. nie raz jest ze 50 km cisza a czasami nie idzie ruszyc bo tak sie dlawi.nie ważne czy jest ciepły czy zimny silnik robi tak samo. Borykam sie z tym juz ponad 2 tygodnie. Ostatnio miałem tydzień spokoju i myślełm ze będzie już dobrze. Diagnostyka komputerowa nic nie wykazała. ostatniego lutego zmieniałem filtr paliwa jak jeszcze bylo ok. po zmianie filtra przejechałem ponad 1000 km i zaczelo się to robić. czy byc może jest jakiś wadliwy filtr.??? kupiłem jeden z tańszych bo majter mówił ze to róznicy nie ma.a jeszcze dodam ze nie mam problemu z odpalaniem i nie zaświecają sie żadne kontrolki. robi to również na biegu jałowym. z gory dzieki za odpowiedzi
Ostatnio edytowane przez Marek ; 31-05-2012 o 07:30 Powód: Dodanie prefiksu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2009
Model: czarny, grafit,turkus
Silnik: ,Pb,ON
Rocznik: 1993,1990
|
![]()
bo specjalnej różnicy nie ma.
trafiłes na pechową sztukę. Kup zwykłego filtrona.
![]() |
#3 |
|
![]()
to co sugerujesz ze tą przyczną jest ten filtr paliwa????nie mam starego zostal u mecanika tak bym podminil i bym wiedział. Przed wymiana i po wymianie jakies ponad 1000 km bylo wporządku. pózniej zaczeło sie dusići szarpac nie zależnei na jakim biegu jaka temp silnika. czasami robi to tak ze ruszyc nei moge a czesem dzien bądź tydzień spokoju miałem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-12-2009
Model: 1,8 DI Kombi
Silnik: 66KW
Rocznik: 2000
|
![]()
wymień ten filtr to powinno pomóc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
a czy takie rzeczy moga sie dziaćiac jakby byl wyciek z pompy wtryskowej??albo jak pada pompa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
![]()
Sprawdź jeszcze raz tę diagnostykęl... Silnik się dławi i dusi, bez żadnych kodów błędów??? Mało prawdopodobne... Poza tym jest już ciepło, parafina już się nie wytrąci, dlatego filtr raczej nie jest przyczyną.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
był;em juz na 2 kompach. na tym drugiym jakis bład czujnika wału pokazało.ale po saksowaniu go juz nie wystąpił.dziś wracając z pracy jechał dobrze a pod domem raz znów sie zająknał.
zauważylem ze to duszenei cześciej na postoju sie dzieje na wolnych obrotach. wczoraj zrobilem prawie 100 km dziś ze 30 i bylo ok postałem chwile z włączonym silnikiem i znów szarpalo, dusił sie.jakby paliwa nie dostawał Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 10-04-2012 o 21:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
dziś rózwniez bylem na kompie. zero błędów. będe wymieniał filtr paliwa na filtron
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 99
|
![]()
Czy wymiana filtra paliwa pomogła bo mam identyczny problem????
|
![]() |
![]() |