Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-04-2012, 20:22   #1
Gerwazjusz
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 Tdci
Rocznik: 2005
Domyślnie Dźwiek z okolicy schowka pasażera

Witam od jakiegoś czasu przy prędkościach od 50km/h lub wiecej dochodzą do mnie dziwne dźwięki z okolic schowka pasażera tak jakby tam dostawało jakiejś wibracji i trochę mnie to irytujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy ktoś może mi podpowiedzieć czym to może byś spowodowane??

Gerwazjusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2012, 09:15   #2
kaacka
ford::average

Model: cmax
Silnik: od psa
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Dźwiek z okolicy schowka pasażera

byc moze wyjezdzajac z domu wrzucasz klucze do schowka. i to jest wiecej niz pewne ze przy 50 i wiecej beda brzeczec.
tez tak mialem. dawalem klucze, drugie sniadanie i walthera P5. wyjalem klucze i.... ustalo. pozdrowko usmiechniete
kaacka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2012, 12:45   #3
joe70

Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 16V Duratec
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał Gerwazjusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam od jakiegoś czasu przy prędkościach od 50km/h lub wiecej dochodzą do mnie dziwne dźwięki
Sprawdź mocowanie nadkola plastikowego strony pasażera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
joe70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2012, 14:19   #4
Gerwazjusz

Zrobiłem Test i wyciągnąłem wszystko ze schowka i nadal dźwięk nie ustąpił nawet sparwdziłem rurę od chłodzenia tego schowka gdyż myślałem że sie poluzowała ale to też nie to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a co myśliie o pokrywie pod silnikiem gdyż zauważyłem brak kilku wkrętów myslicie że to może pomóc jak je dokręcę???
Stary 22-04-2012, 15:35   #5
kaacka

Model: cmax
Silnik: od psa
Rocznik: 2010

kiedys tez bylem bliski przekonania ze klepie mi cos w przednim zawieszeniu ale schowek juz zawczasu wypatroszylem. wiec skoro puka z przodu, w schowku nic juz nie ma wiec pewnie cos przy prawym kole. do mechanika sie specjalnie nie spieszylem - auto prowadzilo sie dobrze, niespodzianek zadnych nei robilo tylko to upierdliwe postukiwanie....
potem przy okazji sprzatania bagaznika wyrzucilem z niego kompletnie wszystkie graty. wieczorem jechalem cos tam zalatwic na szybko. w aucie cisza. nic nie stuka, nic nie puka........ gdzie bagaznik a gdzie tam prawy przod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gerwazjusz - to moze byc doslownie cokolwiek, gdziekolwiek. stukotanie i tak sie niesie po calej budzie.
kaacka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2012, 16:00   #6
Gerwazjusz

W bagażniku to ja tylko mam pompkę nożną na wszelki wypadek i nic wiecej w nim nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Masz racje to taki upierdliwy dźwiek ale nie da sie autem jeździć bez włączonego radia bo szybko mnie ten dźwięk z równowagi wyprowadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kupie troche wkrętów i poszukam dziur od spodu a jak to nie pomoże to juz nie wiem normalnie Witki mi odpadająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania