![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-02-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDDI
Rocznik: 2001
|
![]()
Witam!
Z przykrościa piszę że mój Mondek po raz pierwszy od 3 lat odmówił mi posłuszeństwa;( Objawy jakie nastały to podczas jazdy zaczął przerywac mi silnik(tak jakby nie dostawał paliwa) i nastawało to coraz mocniej. Wciskajac gaz tracił moc i robił sie coraz słabszy az nagle zgasł...dop.po 2 godz.udało mi sie go odpalic ale na krótko powtórzył sie objaw i ....... Na luze obroty skakały i gasł. Podłączyłem kompa i wyskoczyły mi takie kody 1. P0149 2. P1564 Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu... pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Marek ; 12-04-2012 o 21:17 Powód: Na forum nie używamy wulgaryzmów! |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-12-2010
Model: MOndeo
Silnik: TDDi 115
Rocznik: 2001
|
![]()
to sa błedy pompy wtryskowej, pompa vp44 (wtryskowa) wytrzymuje ok 150 tyś. km , i po tym czasie zacierają sie w niej tłoczki, które za sprawą przepływu dużego prądu przepalają bądz upalaja tranzystor, na sterowniku pompy wtryskowej, ja właśnie oddałem pompe do regeneracji koszt ok 2000 tyś, cene bedę wiedziął dopiero po odbiorze. Wymiana tranzystorka ok 300 pln, ale mi po czasie 4 miesiecy znowu padł, bez żadnego ostrzeżenia.
|
![]() |