![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 25-06-2012
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam
Posiadam Forda Mondeo MK3 2003r 2.0 Tdci. Auto gaśnie i ciężko odpala na zimnym silniku.Auto gaśnie przy wyprzedzaniu na 3/4 biegu reset kluczyka auto zapala.Jeżeli miał ktoś identyczny problem i go rozwiązał proszę o odp.Proszę nie pisać swoich przypuszczeń bo ich może być dużo. Ostatnio edytowane przez Marek ; 26-06-2012 o 07:04 Powód: Dodanie prefiksu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Tomasz
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci 115km
|
![]()
witam
miałem podobny przypadek.przy gwałtownym przyspieszeniu gasł i migała kontrolka.okazało sie ze trzeba bylo tylko zakodowac wtryski bo sie rozkodowaly . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
A możesz mi napisać ile kosztuje taka usługa? I czy trzeba to robić w autoryzowanym serwisie Forda?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Bylem w salonie forda i wymyślili ze muszę wymienić 3 wtryski.Pojechałem do mechanika polecanego przez kolegę zakodował wtryski i samochód chodzi jak nowy.Tylko musiałem jeszcze wtryski przeczyścić i bak koszt w moim przypadku to 250 zł za kodowanie i przeczyszczenie.Wg mnie to mało.W aso za samą wizytę wzięli 100 a za kodowanie chcieli 150 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
A Twój Mondek też ciężko palił na zimnym silniku( 5/6 razy resetować kluczykiem,aby zapalił) i przy wyprzedzaniu i w czasie normalnej jazdy pali się kontrolka świec żarowych i samochód gaśnie?
I czy masz w swoim Mondku Sterownik pompy wtryskowej czy samą pompę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Mi wgl nie chciał zapalić bo miałem padnięte świece na dodatek.A i czy kopci ci na szaro jak odpalisz?I czy trzepie silnikiem na wolnych obrotach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
To robiło się stopniowo.Z początku palił jeszcze dobrze,ale gasł przy wyprzedzaniu.Nie można było przyspieszyć.Teraz jest już chyba najgorzej bo gaśnie w czasie normalniej jazdy.Szarpie silnikiem na wolnych obrotach.W czasie zapalania pokazuje się dym i nie chce zapalić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Moze swiece?sprawdz u dobrego mechanika swiece jesli beda zepsute wymien i wtedy powienien odpalic ale bedzie kopcil jak odpalisz tzn tak bylo w moim przypadku i potem zakodowalem wtryski i po sprawie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::average
![]() Imię: Radek
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCI 130km
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam panowie tez mialem taki problem i niestety musialem wymienic wtryski.a teraz mam taki problem ze ok 4*tys obrotow zakopci zapali sie sprezynka i zaraz gasnie czy mial ktos taki problem?
|
![]() |
![]() |