![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Silnik: 1.9TDI
Rocznik: 1999
|
Witam. Mam taki problem z moim Fordem Galaxy 1.9TDI. Objawy sa takie ze jak rano chce go zapalic po przestanej nocy, to dlugo kreci tak jak by nie mogl zalapac, obrotomierz wskazuje wtedy ok 400-500obr. Zapali po ok 10-20s i wtedy odglos silnika jest troszke taki kwadratowy. sztywno pracuje. Po przejechaniu ok 15 km silnik pracuje idealnie i przez calz dzien nie ma juz problemow z paleniem, lecz nastepnego dnia dzieje sie wszystko tak samo... Prosze o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
sprawdź czy nie zasysa powietrza (kiedy filtr paliwa wymieniany?)
sprawdź jaka temp pokazuje czujnik temp płynu chłodzącego. w VAGu. patrz pisz ,będziemy myśleć "forumowo" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czytaj watki na forum, dotyczące twojego motoru, wiedza ogromna tutaj jest. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Własnie takie cos zaczeło sie dziać po wymianie filtra paliwa... Pozniej wymienialem jeszcze dwa razy bo myslalem ze to wina filtra... ale to nic nie dalo.. Podpinałem go wlasnie pod VAG-a i wyskoczył mi bład 16686. Wie ktos co to moze byc?? Temperatura na VAG-u jest prawidłowa. A jak moge sprawdzic czy nie zasysa powietrza??
Ostatnio edytowane przez Galaxy_1.9TDI ; 03-07-2012 o 18:44 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
widzisz, znasz nuemr błędu i okazuje się, że stało sięto podczas łążenia po silniku - trzeba od razu takie rzeczy psiać koego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
najprawdopodobniej masz problem z wiązką elektryczną do pompowtrysków, szukaj sprawdzaj, może coś trąciliście przy wymianie filtra. Może jakiś słaby kontakt i po rozgrzaniu jest lepiej, a może faktycznie brakuje mu paliwa i dopiero jak napompuje to jest lepiej - szczelność przewodów paliwowych. kliknij w google ten numer błędu z dopisąm vag Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. napewno coś wyskoczy. może ktoś z forumowiczów miał taki błąd - mi to nie grozi w afn ;p |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzieki kolego. Jutro bede patrzyl na pompowtryskiwacze moze cos gdzies nie łaczy... Napewno sie odezwe jak mi poszlo i czy cos znalazłem.. Dzieki wielkie za wskazowki..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: FOCUS C-MAX GHIA
Silnik: 2.0 duratec He 145 kucy
Rocznik: 2004
|
1999 i pompowtryski, chyba coś nie halo?????
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
to upraszcza poszukiwania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. szukaj nieszczelności w zasilaniu paliwem, moze masz tam jescze przezroczysty wężyk to zobacz ile powietrza idzie w przewodzie. jaki masz kod silnika ? czyżby to nastawnik .. no ale "grzebaliście" przy filtrze i się zrobiło.. pewnie zapowietrza się i tyle. Ostatnio edytowane przez bartixr ; 03-07-2012 o 23:02 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
tak kolego rocznik jest 1999 ale silnik jest z 2001 i juz ma pompowtryski, przez to w kazdym sklepie motoryzacyjnym daja mi cos innego. bo daja do silnikow z 1999 a ja tu mam juz ten nowszy silnik...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
jak pompowtryski to duże prawdopodobieństwo wiązki sterującej pompo-wtryskami. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Tak kolego na 100% sa pompowtryski. Jak to jest wina tej wiazki sterujacej to co czeba zrobic?? jak rozwiazac ta przyczyne?
|
|
|
|