![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
witam!
sprawa jest nastepujaca w aucie ma byc zamontowany hak holowniczy diagnosta da mi tylko i wylacznie pieczatke ze wszystko jest w porzadku jesli jest naklejka, tabliczka znamionowa z masa przyczepy itp takie sa u nas przepisy i jego nie interesuje ze auto ma homologacje ze ma w dowod wbite (mase przyczepy) on musi miec ta tabliczke. przepisy sa takie ze do nie kazdego kraju auta schodza z ta tabliczka.... np znam przypadek ze sprowadzona Corsa przyjechala z hakiem holowniczym lecz aby lub po zarejestrowaniu w Polsce musiala hak sciagnac gdyz nie ma tabliczki.... :fcp15 troche to dziwne wg mnie no ale coz czy jest mozliwosc w przypadku braku tej tabliczki o ubieganie sie o nia i gdzie??? mowa o aucie sprowadzonym z Wloch moze ktos sie wogole orientuje czy na ten kraj furki schodza z takowa tabliczka??
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
ja kiedys zalatwilem to tak ze pojechalem do goscia co haki zaklada i za odpowiednia sume wpisal mi ze to on ten hak zalozyl i wbito go do dowodu. A te tabliczki to wielka lipa odpadaja po kilku miesiacach a jezdze z hakiem 10 lat i nikt nigdy o nia nie spytal.
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
ale po zalozeniu haka musze jechac na SKP i tam dzwonilem i powiedzieli ze bez tabliczki nie mam co przyjezdzac....
w razie czego skad taka tabliczke dorwac??? chyba ze to nie mozliwe ale skoro one same odpadaja to faktycznie gdzies powinny byc do nabycia. w Mondeo patrzylem to to zwykla naklejka pare myc albo wogole wilgoci i z czasem sama odpadnie albo wyblaknie...
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-10-2006
Model: Jeep Cherokee
Silnik: 4.0L HO
Rocznik: 1992
|
musisz zlozyc wniosek w wydziale komunikacji i tam ci wydadza papierek do wyrobienia tabliczki w "stacji diagnostycznej".Kilka tyg sie czekaa na taki pap. ale bedziesz mial problem z glowy
|
|
|
|