![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo [MKIII]
Silnik: 2.0 TDCI (130 KM)
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam,
W pierwszej kolejności chciałbym zapytać czy rzecz z załącznika jest zwykłym modułem typu plug & play czy jest to chip modyfikujący mapę wtrysków? Powyższe pytanie jest o tyle ważne, że ostatnio regenerowałem wtryski (w firmie bosh) i regenerowałem pompę po czym kontrolki check engine świeci się a sprężnak miga. Od tamtej pory w samochodzie nie załącza się sprężarka. Pytanie jest takie: Moduł o który pytałem sie spalił, czy zatem miganie sprężynki może być spowodowane tym, że wtryski zostały źle zakodowane czy to wina spalenia modułu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
![]()
To chip plug & play ktory dodaje mocy,np.z 131 KM do 156 KM,nie ma nic wspolnego z regeneracja wtryskow jest wlaczany na cammon rail listwie,po zabudowaniu jest auto mocniejsze
Ostatnio edytowane przez aprox99 ; 17-09-2012 o 23:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo [MKIII]
Silnik: 2.0 TDCI (130 KM)
Rocznik: 2004
|
![]()
no to superGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem spokojniejszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A z tymi wtryskami to okazało się że BOSH mi nie zakodował ich:/ |
![]() |
![]() |