![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-09-2012
Model: Focus mk II
Silnik: 1.6 TDCi 109 km
Rocznik: 2007 rok, przebieg 370000
|
![]()
Dzień dobry, jestem świeżo upieczonym posiadaczem Forda Focusa mkII 1,6 2007.
Po miesiącu użytkowania auta mam kilka pytań na które szukam odpowiedzi. 1. Posiadam fabryczny (chyba) czujnik cofania i radio z Navi. Czy można jakoś zintegrować ten czujnik z radiem w celu wyświetlania odległości na wyświetlaczu radia? 2. W schowku przed fotelem pasażera mam zamontowane wejście AUX, natomiast tuż obok niego po prawej stronie jest zaślepka pod jakieś wejście/wyjście tylko nie bardzo wiem po co. Może ktoś wie co można tam dołożyć? czy radio Travelpilet EX ma jakieś wolne wejścia lub wyjścia do "zagospodarowania"? 3. Po zamknięciu auta wyświetlacz komputera gaśnie dopiero po kilku minutach. Czy można to podświetlenie skrócić? (na forum nie znalazłem odp. czy tak się da). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
1) Nie.
2) Prawdpopodobnie mówisz o miejscu na instalację wyłącznika poduszki powietrznej pasażera. Co do wejść radia - fordowskie radia dają tylko możliwość podłączenia AUX i ewentualnie zmieniarki. Wejście USB, o które Ci prawdopodobnie chodzi w Fordzie robione jest przez zewnętrzny moduł BT/VC. Znajdziesz wiele informacji na ten temat w tym dziale. 3) Chyba 237 post w tej sprawie - wszyscy inni dowiedzieli się już, że zegaray świecą ile im Ford przewidział i nic się z tym zrobić nie da. Dużo zadowolenia z nowego nabytku!
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-10-2012 o 20:15 |
![]() |
![]() |