![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Przemo
Model: Ford Focus MKII Kombi
Silnik: 1.6 90KM TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam
Mam problem z szarpaniem silnika. Wyglada to tak jak by momentami na ułamek sekundy brakowało paliwa. Dzisiaj zrobiłem rachunek sumienia co robiłem zanim zaczeło szarpać. Dzień wcześnie od wystąpienia objawów wymieniałem filtr powietrza (na budzetową wersje no name). Tydzień przed wystąpieniem objawów filtr paliwa i olej- po tej wymianie było wszystko oki. Dziś trochę pojeździłem i sprawa wygląda tak: pierwsze 15 km wszystko w jak najlepszym porzadku ładnie przyspiesza. po 15km i wyjechaniu za miasto w lekkiej mgle zaczelo szarpac i to całym zakresie obrotów nawet przy spokojnej jeździe ze stałą prędkością. Wpadłem na taki pomysł, że może to być wina budzetowego filtra powietrza, który od wilgoci w powietrzu nasiąka i nie puszcza powietrza, dziwne jest to, że przez pierwsze 15km było ok. Zastanawiam się nad kupnem innego filtra powietrza i prób. Pytanko na jakich filtrach wy jeździcie w dieslach tdci i co myślicie o moim pomyśle? Czy już sam tworze rzeczywistość bo mnie to strasznie nurtuje. |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018
|
![]()
Poczytaj o zaworze EGR,a dokładnie o jego zacinaniu się. Drugi ślad,jeżeli posiadasz filtr cząstek stałych FAP to on może być zatkany.
|
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
![]()
gonzolodz nie dubluj tematów/postów. Masz już ten temat w strefie łódzkiej.
Jeżeli wolisz to mogę przenieść go do tego działu. Pozdrawiam Wojtek
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. ![]() KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
![]() |