![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: adrian
Model: Focus ZX4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
auto poliftingowe mk1
silnik 2.0 16v duratec 145KM rozrząd na łancuchu LPG sekwencja 2100zł. po przejechaniu 20tyś km jestem zadowolony spalenie 10L żadnych problemów i bez spadku mocy. zawieszenie podobne jak w europie, ale tarcze i klocki na zamówienie, bo te się różnią, tak samo łożyska trzeba dobierać.. wahacze te same ale ze sworzniami kombinacja. brak ABS i bębny z tyłu. deska rozdzielcza całkowicie inna, licznik bez obrotomierza i tu też schody przy wymianie, bo mają inne styki pozostaje jedynie sprowadzenie, z za oceanu. światła wiadomo zawsze są do przerobienia, w tym modelu dodatkowo wszystko zintegrowane jest z automatyczną skrzynią biegów, głownie chodzi o tylne światła blachy nawet u mnie mimo uszkodzenia 4 elementów przez 6 lat do niedawna (już pomalowany) nie wzieła rdza, znaczy że ma dobrą powłokę antykorozyjną Ostatnio edytowane przez sqtrrr ; 09-02-2015 o 20:32 Powód: wieksza wiedza na ten temat |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem ZX4 z 2005 r. Mam pytanie-czy maska do niego podejdzie od jakiegoś europejskiego forda? i tylne amorki?
|
|
|
|
#3 |
|
|
Kupiłem ZX4 z 2007. Szukam softu do programowania modułu GEM. Elmconfig odpada.
Jaki zamiennik filtra powietrza stosujesz? Znasz kogoś kto programuje opcje w Focus USA? Ja zamierzam całą podłogę wygłuszyć matami - w porównaniu do Europy jest nędza. |
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: adrian
Rocznik: 2006
|
wygłuszanie matami u mnie nie przyniosło nic, może poroso pomoże
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
|
Witam,przez przypadek stałem się posiadaczem ZX4 wersji z USA, chciałbym wiedzieć czy w silniku 2.0 145 KM rozrząd jest na łańcuszku i co może być przyczyną tego że tempomat przestał działać ? Wcześniej było ok teraz zapala się lampka ale auto nie trzyma zadanej prędkości.
|
|
|
|