![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1600
Rocznik: 2013
|
Witam.
Mam forda focusa kombi rok 2013 z zintegrowanymi belkami Mam też belki z poprzedniego auta też kombi lecz relingi normalne. I mam pytanie czy dostanę same mocowania tak aby belkę aluminiową do nich przełozyć i zamontować do nowego auta ? Jak nie to gdzie moge kupić w rozsadnych pieniądzach tak do 350 zł. belki na relingi zintegrowane ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Radek
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
|
Witam z pokładu mojej Foczki'13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,
pośrednio przyłączam się do pytania. Dotąd znalazłem tylko belki Thula ze stopami XT 753 i Fix'em 4024, ale całość do tanich nie należy (700-800 zł). Czy ktoś już opanował inny, tańszy wariant, najlepiej z jakimiś cichymi belkami alu? |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus Mk3 Kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Imię: Radek
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Focus Mk3 Kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Chodzi o śruby, które umożliwiają zrobienie z "prawej" wersji uchwytu wersję "lewą". Umieszczenie nakrętek tych śrub powoduje, że nie ma praktycznie dostępu do nich przy uchwycie zamocowanym do belek (są od spodu), trudno sprawdzić przed wyjazdem/po drodze czy są dobrze dokręcone, a zwykłe sprawdzenie przed wyjazdem czy całość trzyma się "kupy" widać nie wystarcza. Po tym incydencie nie zaufałem już oryginalnym nakrętkom i skręciłem całość zwykłą nakrętką i przeciwnakrętką, od tej pory się trzyma. |
|
|
|
|