![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-08-2012
Model: focus mk1
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam. Postawilem dwa tygodnie temu swoja foke 2003r 100km u mechanika. (dobry mechanik) Przyczyna skakanie na niskich obrotach i przechodzil w tryb awaryjny. Po podłączeniu pod komputer wyskakiwal blad cisnienia w pompie po wymianie czujnika juz zadnych bledow. Diagnoza wtryski wszystkie 4. Wyslali do regeneracji ,sprawdzili pompe byla ok. Wszystko wyczyscili od baku przez przewody do nowego filtra + wymiana czujnika pompy. Samochod po 2 dniach do odbioru, po przejechaniu 400km samochod zgasl na drodze bez kopcenia ,zapalila sie (sprezynka) i zgasl, no to laweta i z spowrotem wymontowali wtryski i wyslali do sprawdzenia. Odpowiedz znow padly wtryski czytalem na wielu forach ze mogly sie rozkodowac, lecz ludzie od regeneracji powiedzieli ze one nie maja kodow i ze znow padly jaka moze byc przyczyna pomocyyyy. Wtryski montowali za pierwszym razem z tego co widzialem to byly lekko przykrecone tak aby sie trzymaly i po pokazaniu sie na srubach ropy byly dokrecane nie wiem czy to wazne nie jestem mechanikiem pisze co widzialem
Ostatnio edytowane przez paluchndg ; 23-04-2013 o 19:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-03-2013
Model: honda accord
Silnik: benzyna
|
![]()
Albo założone chińskie zaworki( w tym przypadku bym się nie zdziwił skoro podobne te wtryki nie mają kodów), albo jeżeli pompa była dobra i filtr paliwa był wymieniony od razu też, to pozostaje paliwo zatankowane zaraz po pierwszej naprawie.
Ostatnio edytowane przez zaksiu1985 ; 23-04-2013 o 19:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Paliwo bylo orlen verwa, i dowiedzialem sie jeszcze ze koncowki wtryskow byly dobre kasowali po 750 za 1 wtrysk
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
[QUOTE=paluchndg
To właściwie co robili z tymi wtryskami co wymieniali? A ten bak to napewno był wyszorowany? Ostatnio edytowane przez Marek ; 24-04-2013 o 07:53 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
bak czysciutki zdjety i wylizany widzialem osobiscie, ludzie od regeneracji powiedzieli ze zregenerowali wzieli 3000 i jeszcze powiedzieli ze na szczescie koncowki byly dobre bo by jeszcze 800 doszlo nie znam sie na mechanice nie moj zawod im tego oczywiscie nie mowilem ze sie nie znam
Bump: tylko ze zastanawiamy sie z tym mechanikiem ze wczesniej je trzymali kilka godzin rano zawiozl i na 15 byly "zrobione "a teraz juz ponad tydzien dzis zadzwonili i powiedzieli ze padly 4 Bump: slowo mechanika " coś tu smierdzi i to nie ropa" |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Zapłaciłeś 3 tyś za wtryski?
Kolego właśnie robie wtryski do MAN-a TGA a to jest 6cylindrów kapitalny remont Koszt niecałe 4tyś brutto. Zrobili cie w konia albo są one ze złota albo nie wiem co. Za 3 tyś to powinieneś mieć kpl. remont czyli zaworek rozpylacz , WSZYSTKO. wyglada na to że zostałeś orżniety... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
jutro jedziemy do nich we dwoch i on bedzie z nimi gadal bo tez sie wkurza ze tak wala w .....i co to wg ma byc bo dal mi swoj samochod jako zastepczy i ma zajety 1 garaz podzwonil i popytal jak to jest i jutro mamy wziac te wtryski do innego zakladu oni maja je sprawdzic czy wg cos z nimi bylo robione na szczescie mam faktury itp no i gwarancje tylko zastanawia mnie te chinskie cos o czym mowiles czy on to wsadzil czy juz takie kupilem z samochodem.
Ostatnio edytowane przez Marek ; 24-04-2013 o 07:49 Powód: Regulamin pkt.13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
[QUOTE=paluc
Chiński zaworek to sie zwie. Tak czy siak nowe wtryski idzie kupić już po 900-1000zł a ty dałeś 750 i to bez rozpylacza, dobre w jakiej okolicy mieszkasz? Ostatnio edytowane przez Marek ; 24-04-2013 o 07:49 Powód: Na forum nie cytujemy całych poprzedzających postów |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
nowy dwor gdanski a robione w elblagu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
tylko ze jak juz sie zaplacilo to jakich argumetow mozna uzyc aby byc na tej wygranej pozycji i nie wrocic do niego znow za tydzien z tym samym problemem bo chce znow zobaczyc pompe po raz 2 i nie chce zeby jeszcze mnie w..bal i powie teraz ze teraz pompa popsuta i to ona popsula wtryski i ze to z mojej winy bo jesli byla dobra 400 km wczeniej to chyba teraz tez bo nie widac na niej zadnych opilkow i tez on nie powiedzial ze we wtryskach sa opilki bo tylko powiedzial ze znow nie dzialaja i trzeba regenerowac
Ostatnio edytowane przez paluchndg ; 23-04-2013 o 20:17 |
![]() |
![]() |