![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: darek
Model: c-max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam wszystkich, ostatnio moj c-max przezuca skrzynie automatyczna w tryb awaryjny kiedy mu sie podoba, bez jakiejkolwiek reguly, raz przy wyprzedzaniu, raz podczas zatrzymania sie na krzyzowce, raz po wjechaniu w jakas dziure na drodze itd... Pojechalem na komputer i wyszly bledy: (hamulec postojowy)-szyna danych CAN zaklucenia dzialania blad U1900, U2023. (uklad sterowania skrzynia biegow)usterka nieznana blad P0790, U0001. (uklad sterowania silnika) system sterowania skrzyni biegow blad P0700, komunikacja ze sterownikiem skrzyni blad*U0101. brak komunikacji. Bardzo prosze o pomoc, moze ktos mial podobny problem albo ma pomysl co to moze byc.
Ostatnio edytowane przez SRS ; 23-10-2021 o 17:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Imię: Alex
Model: FOKUS TDCI
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam
czy udalo sie zdaignozowac i usunac usterke z skrzynia? Mam podobne perypetie i zaczynam z tym walczyc.. dziwne bledy .. czekam na info alexd GSM 606 45 33 49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Imię: Jacek
Model: 1.6 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
Witam panowie ja tez mam taki problem najpierw szaleja obroty pozniej skrzynia wchodzi w tryb awaryjny i wyskakuje (uszkodzenie skrzyni biegow) chodz raz mialem sytuacje ze skrzynia weszla w tryb awaryjny a wyskoczyl komunikat (uszkodzenie silnika) a i samochod nie potrafi przekroczyc 3 tysiecy obrotow w dodatku swieci tez esp ktos moze pomoc?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Mnie raz się zdarzył taki właśnie przypadek .. ale tylko raz zgasł silnik przy zwolnieniu i hamowaniu. Potem przy ponownym uruchomieniu błąd silnika, esp i tak dalej... po resecie pamięci komunikatów - temat się nie powtarza ??
Ale kto wie ? Dajcie znać czy wiecie co można z tym zrobić? CZy to groźne ?? czy tylko problem z elektroniką. Pozdrawiam Andrzej |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Imię: Jacek
Model: 1.6 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
u mnie problem rozwiazany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. okazalo sie ze mam uszkodzony czujnik odczytu predkosci w prawym kole i automat zle sie zachowywal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Imię: Szymon
Model: C-Max
Silnik: 1.6 TDCI
|
![]()
Czesc
Moze ktorys z kolegow mial problem albo pomoze . Samochod to Ford C-Max 2006 1.6TDCi z automatyczna skrzynia biegow . Po dluzszym postoju np przez noc rano po odpaleniu i przejechaniu kilometra wyskakuje na blacie " usterka ukladu esp" do tego skrzynia przechodzi w tryb awaryjny. Pochodzi troche rozgrzeje sie albo czasem zgasze i odpale i caly dzien jest wszystko okej blad juz sie nie pojawia. Jezeli pada i czesciej blad sie pojawia ale ta sama sutuacja zgasze odpale i jest okej . Skrzynia byla sprawdzana . Licznik tez . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy
Silnik: 1.8 tdci
|
![]()
Witam Przeszukuje forum i tylko ten post jest zbliżony do mojego problemu a mianowicie C MAX 1.8 2006 automat ni stąd ni z tamtąd dostaje błędu i zaczyna mrugać fis oraz wyświetla komunikat USTERKA UKŁADU ESP. Po podłączeniu do kompa błędy U2023 ABS usterka otrzymana z zewnętrznego węzła. U1900 ICM CAN usterka komunikacji błąd odbioru.P0790 Przełącznik Normal/Performance. U0001 Magistrala CAN wysokiej prędkości.P0700 Układ regulacji pracy skrzyni biegów. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jest chwila spokoju. Czy ktoś podpowie co może być przyczyną? Skrzynia robiona około 20000 km temu Dodam że dwa tygodnie temu dołożyłem czujniki cofania i zgodnie z instrukcją podłączyłem pod kabelki od światła cofania. Czy może to być problem wyskakującego komunikatu o ESP?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Licznik napraw.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy
Silnik: 1.8 tdci
|
![]()
Skrzynia sprawdzona licznik naprawiony bo zimne luty były i nadal na zimnym błąd ESP i usterka skrzyni Jak odpalę to jest ok ale jak tylko ruszę od razu świeci ESP i usterka skrzyni. Po około 5 minutach jak silnik chodzi błędy już się nie pojawiają O co tu chodzi?
|
![]() |
![]() |