Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-06-2013, 22:08   #1
GregorKK
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
Unhappy Wycieraczki zaczęły same dziełać, powolne podnoszenie szyby.

Witam.
Dzisiaj podczas jazdy nagle zaczęły mi działać samoczynnie wycieraczki przednie i tylne bez włączonego przełącznika wycieraczek. Także szyby wolniej niż zwykle otwierają się i zamykają, silniczki działają tak jakby się "męczyły" nawet te od wycieraczek. Tej od strony kierowcy nie można powstrzymać od całkowitego opuszczenia się, po czym silniczek w dalszym ciągu buczy i można ją podnieść dopiero po wyłączeniu i włączeniu zapłonu. Znalazłem na trasie mechanika który tylko mi namieszał bo po pewnym czasie przestały działać światła, działały tylko pozycyjne, stop i kierunkowskazy. Tenże mechanik po odłączeniu wentylatora pod schowkiem powiedział że prawdopodobnie on robi zwarcie a później że to wina skrzynki bezpieczników pod maską. W dalszej drodze znalazłem warsztat w Leżajsku w którym mechanik stwierdził że to wina przełącznika wycieraczek lecz nie miał drugiego żeby na 100% to sprawdzić. Na moją prośbę przepiął kable od pozycyjnych do drogowych i jakoś dojechałem do domu. Czy ktoś wie co może być przyczyną ? Czy ktoś z Was miał podobny problem ? Bardzo proszę o jakieś porady.

GregorKK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2013, 22:20   #2
GregorKK
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Wycieraczki zaczęły same dziełać, powolne podnoszenie szyby.

Usterka usunięta. Uszkodzenie skrzynki bezpieczników pod maską.
GregorKK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania