![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-09-2012
Model: Galaxy
Silnik: 1.9TD 116KM
Rocznik: 2001
|
![]()
Witam!
Mam fordzika (galaxy 2001r. 1.9TDI 116KM Ghia). Chodzi mi o schemat elektryczny całego silnika albo jakąś podpowiedź szybciutką. Miałem automatyczną pięciobiegową skrzynie biegów ale wsadziłem manualną sześciobiegową. Wszystko już gra i hula ale nie działa mi tempomat. Nie jest podpięty. Wydaje mi się ze w module od sterowania automatyczną skrzynią mógł być jakiś sterownik od tempomatu. Więc teraz proszę was o pomoc i schemat elektryczny mojego forda w manualnej i automatycznej skrzyni to wtedy będę wiedział co zrobić żeby tempomat zaczął działać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
![]()
Tempomat w automacie i manualu jest tak samo podpiety do ECU silnika, a nie do sterownika skrzyni automat. Czy zmieniałeś komputer od silnika? Bo może masz inny i nie jest zakodowany w tym nowym własnie tempomat.
Schemat elektryczny komputera silnika, czy sterownika skrzyni, to marzenie.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]()
modul skrzyni nie steruje tempomatem, robi to sterownik silnika, które jednocześnie rozmawiał ze skrzynią..
posprawdzaj kodowania skrzyni biegów. przełączniki nad pedałami i aktywacje tempomatu kodem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
schematy , skrzynia biegów , tempomat |
|
|