![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus
Silnik: 1.6 zetec
Rocznik: 2004
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Niestety od paru miesięcy borykam się z problemem przedstawionym powyżej. Między czasie miałem kilka innych awari w których to zostały wymienione swiece, kable wysokiego napięcia cewka. Została sprawdzona sonda lambda oraz luzy na zaworach. Czujnik przepływomierza również jest sprawny napięcie idzie w pełnym zakresie nie ma przestoji podczas zwiększania wychyłu przepustnicy. Jeżeli ktoś miał kiedyś do czynienia z takim przypadkiem z góry dzieki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez sebol_36 ; 16-09-2013 o 12:35 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Witek
Model: Focus (hatchback)
Silnik: 1.8 Benzyna
Rocznik: 2002
|
i zostają Ci te obroty nawet jak wrzucisz luz ?...a żeby spadły obroty musisz wcisnąć sprzęgło i poczekać ok.5 sekund i wtedy spadają i puszczasz sprzęgło ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus
Silnik: 1.6 zetec
|
obroty które przedstawione zostały na filmiku występują przy równomiernym dodawaniu gazu "na luzie" czy tez przy wciśniętym sprzęgle. Koło 2 tys obrotów zaczyna się ta dziura powyżej 3 tyś obroty ida juz równo.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-02-2015
Model: Focus mk1 kombi
Silnik: 1.6 PB 100KM
|
Odświeżam stary temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Problem rozwiązany? Bo ja mam to samo w tym samym aucie. Faluje dokładnie między 2 a 3 tys. Na ciepłym mniej. Na 2 tys stabilnie, na 3 i wyżej też OK. Podejrzewam że przyczyną jest źle ustawiony rozrząd [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|