![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-12-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam serdecznieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie dawno kupiłem sobie Fokusika 1.8 TDDI 90 km z 2001 roku , wiadomo nowy nabytek trzeba zrobić wymiane filtrów, z reszto zima idzie wiadomo. Zaprowadziłem do mechanika, powymieniał wszystko, u niego zapalił wyjechałem, wieczorkiem jeszcze troche pojezdziłem, wróciłem do domu,zgasiłem. Rano chce do pracy jechać i nie chce zapalić, rozrusznik kreci i nic. Pojechałem do pracy drugim samochodem,wracam i chce zobaczyć co w tym Focusie nie gra. Zadzwoniłem do mechanika, przyjechał sprawdził że wtryski paliwo dają, za pomoca Plaka zapalił ale jak przestał pryskać i przestał działać, Próbowane było też na spięcie < plus od aku i gdzieś do pompy> i nic,na pycha też było próbowane i nic. Nie wiem co mogło w nim paść. Czekam na jakoś rade. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 03-03-2014 o 17:35 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Podłączenie pod kompa coś może wskazać?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Było podłaczanie pod kompa i wykazało zero błedów.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
na poczatek sprawdz bezpiecznik od pompy. jak okej to czy nie jest zapowietrzony ? czy nie miga sprezynka ? jak miga czujnik wal;u korbowego do sprawdzenia, potem juz zostaje sterownik pompy .
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
bezpieczniki są wszystkie dobre, zapowietrzony raczej nie jest bo już na nowym filtrze było jezdzone ok 50km. sprężynka świeci sie jak powinna.
Ostatnio jak podłączyłem aku <odłączyłem żeby go naładować> jak przekręciłem stacyjką to zegary zaczeły mi szalec przez chwile |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
po odlaczeniu aku to normalnne zjawisko. A jak kontrolka od immo ? gasnie czy jak probujesz odpalac to miga ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
gaśnie, jak kręci to tylko od smarowania sie pali.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
U szwagra była identyczna sytuacja. Po wymianie filtrów i płynów focus przejechał kilka km i padł. Okazało się że sterownik na pompie siadł. Najpewniej chełdali go sucho i spalił się ten rezystor w sterowniku.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
mechanik by taki blad popelnil ze by nie zalal filtra paliwem a potem meczyl go rozrusznikiem ? az niemozliwe. moze zbieg okolicznosci a moze...nie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
nie,to nie wina mechanika.
Mechanik odkręcił przewód od wtryskiwacza i pompa nie daje ciśnienia tylko dla czego? Immo padło? Sterownik? Pompa? czy coś innego? |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus , nie odpala |
|
|