![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Focus Kombi
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2003
|
Witam.
Otoz. Zgubilem kluczyk do mojego Focusa Mk1. Byl to najprostszy kluczyk bez pilota, do recznego otwierania auta. Na nieszczescie byl to jedyny kluczyk immobiliserem, ktorym mozna bylo uruchomic samochod. Mam co prawda 1 zapasowy, ale on nie ma imobilisera wiec jedyne co moge na chwile obecna zrobic, to otworzyc/zamknac i posluchac radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kodu immobilisera nie posiadam, prawdopodobnie zostal wyrzucony przez poprzedniego wlasciciela. Mam do Was pytanie. Co w tej chwili moge zrobic? Sytuacja jest specyficzna i z pewnoscia problem jest do rozwiazania, ale jak nam wszystkim, rowniez mi zalezy na jak najtanszym wyjsciu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dorobienie samego kluczyka to koszt +/- 50 zl. Jednak nie znalazlem informacji ile moze kosztowac nowy kod + zakodowanie kluczyka. Gdyby ktos z Was mial podobna sytuacje prosze o odpowiedzi. Myslalem rowniez o tym jak ewentualnie ominac sam imobiliser, jednak zdaje sobie sprawe, ze to z jednej strony nie bedzie latwe, z drugiej pewnie ryzykowne. Jednak, moze komus sie kiedys udalo go w jakis sposob zdeaktywowac. Jest to Focus kombi 1.6 '99 jezeli to ma jakies znaczenie Z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez KamilFH16 ; 04-02-2014 o 22:37 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
|
Jest możliwe odłączenie immo, ale to ułatwienie dla złodzieja (tylko, kto kradnie nasze poczciwe foki ;p). Również można postarać się o taki sam transponder, ale to trochę na pewno będzie kosztować, wiadomo przez serwis.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Focus Kombi
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2003
|
Na szczescie kluczyk znalazl sie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jednak, dla kogos kto jest lub bedzie w podobnej sytuacji napisze co udalo mi sie ustalic. Dzwonilem do najblizszego mechatronika, eksperta od kluczy. Zczytanie kodu immo z kompa, dorobienie klucza i "pestka" immo z tymze kodem, kosztuje u niego 300zl. Odkrecilem schowek, zeby dostac sie tam gdzie jest m.in. modul centralnego zamka, bo wyczytalem ze tam tez jest wlasnie rowniez modul immo. Odlaczenie przewodow nic nie pomoglo, chyba ze odlaczylem to co nie trzeba. Takze jedynym wyjsciem jest jest odlaczenie immobilisera za pomoca kompa serwisowego. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: mariusz
Model: ford focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2002
|
witam ja też zgubiłem kluczyk z imo posiadam drugi ale bez niego co mogę teraz zrobić żeby odpalić auto z góry dzięki za podpowiedz
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
co muszę kupić żeby odpalić samochód komputer silnika kluczyk moduł komfotru też musi być czy nie proszę o podpowiedz
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: c-max
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2005
|
Witam,
Miałem taką samą sytuację. Zgubiłem kluczyk, na szczęście miałem drugi ale i tak zrobić musiałem. Koszt kluczyka 160 zł + frezowanie 50 zł. 1. Kupiłem "goły" kluczyk w salonie forda 2. Pojechałem do frezera żeby ząbki zrobić 3. Wróciłem do salonu forda i tu mi zaprogramowali oba klucze i samochód nowym kodem. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus i , kluczyk |
|
|