![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-04-2007
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 Ecoboost
Rocznik: 2014
|
Witam serdecznie
Czy ktoś z forumowiczów kupował samochód za pośrednictwem firmy Autosalon24. Mam zamiar kupić nowy samochód a z tego co mi wiadomo, mają oni chyba najlepsze ceny w Polsce. Byłem w paru salonach prosząc o wycenę focusa lub mondeo ale żaden autoryzowany diler forda nie dał takiej ceny jak Autosalon24. Proszę o opinie forumowiczów. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Motomaniak
Model: Mondeo MK3 i inne Fordy
Silnik: Benz. ewent. Lpg
Rocznik: 1991-2017
|
Ja byłem bardzo bliski zakupu mondeo za ich pośrednictwem w październiku 2013.Zaproponowano mi kredyt w BNP PARIBAS bank.Nawet dostałem namiary na Salon gdzie dokonałem oględzin auta które stało w salonie.Ale jak się zdecydowałem to okazało się,że ten jest sprzedany(niby 1listopada-dzień wolny od pracy)i mogę poczekać na nieco droższy z bieżącej produkcji.Fakt,że trochę byłem podejrzliwy co do niskiej ceny a i tak opuszczono mi za rysę na zderzaku i słaby aku który był ładowany podczas oględzin.Ostatecznie kupiłem auto za pośrednictwem Salonu Forda GEZET i banku forda FCE BANK choć z nie małymi kłopotami o czym piszę parę tematów niżej.
Ostatnio edytowane przez stadar ; 28-03-2014 o 02:31 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-04-2007
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 Ecoboost
|
Stadar dziękuję za odzew. Oferta firmy Autosalon24 jest naprawdę kusząca, tylko nie mogę znaleźć jakiejkolwiek osoby która kupiłaby za ich pośrednictwem samochód.
Nie wiem czy jest to firma godna zaufania. Czy nie kryją się gdzieś kruczki prawne lub finansowe, których konsekwencje możemy ponieść. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: S-max
Silnik: 2.0 Ecoboost 203 KM + upgrade do 240KM
Rocznik: 2012
|
Korzystałem z ich usług niemal równo 2 lata temu kiedy kupowałem swojego S-maxa. Najniższą ofertę znaleziono we Wrocławiu (sam mieszkam pod Warszawą). Samochód brałem w leasing. Z ceny katalogowej po doposażeniu (wersja Titanium, 2.0 ecoboost 203 km, powershift, premium sound i inne dodatki) 150 tysięcy udało się zejść do 130 tyś więc chyba nieźle. Wiem, że są magicy co zbijają jeszcze niżej, ale ja nie miałem już czasu na dalsze negocjacje. Ogólnie ze współpracy byłem bardzo zadowolony. P.S. mój braciak też korzystał z ich oferty i niedawno kupował Opla Zafirę Tourer, odbieraliśmy w Trójmieście i z tego co mówił też nieźle wynegocjowali, brat był zadowolony. Pozdrawiam Ziółas
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Motomaniak
Model: Mondeo MK3 i inne Fordy
Silnik: Benz. ewent. Lpg
Rocznik: 1991-2017
|
Z tego co pamiętam to konsultanci AS24 tłumaczyli mi ,że większe rabaty wynikają z dużej konkurencji między salonami.Każdy chce sprzedać jak najwięcej aut ,a to wiąże się z większymi upustami i można to podciągnąć pod zakupy grupowe.Głownie wchodzą w grę salony śląskie choć mówią ,że znajdą najbliższy miejscu zamieszkania klienta.Mi przypadać miał akurat Germaz Wrocław.Wydaję mi się ,że mają ciut gorsze kredyty niż Ford Bank i cena końcowa może wyjść na to samo.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
|
Witam,
Mam pytanie, czy Autosalon24 uzależnia zakup auta w kredycie / leasingu za ich pośrednictwem? Przepraszam, już znalazłem odpowiedz na stronie, "* Cena promocyjna tylko z finansowaniem w Autosalon24.pl. Cena gwarantowana w momencie złożenia zamówienia i wpłaty zaliczki." [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Myślę, że każdy dealer sprzeda auto w takiej samej cenie jak Autosalon24 jeśli Klient będzie "uprzejmy skorzystać" z finansowania kredytu / leasingu za pośrednictwem tego salonu. Może warto porównać wszystkie koszty transakcji, czyli cenę samochodu + koszty kredytu (wysokość prowizji bankowej + opłaty dodatkowe + wysokość odsetek, inne). Może cena u dealer jest wyższa, ale może nie ma "obowiązku" kupowania u niego kredytu lub ten kredyt jest znacznie tańszy? Ostatnio edytowane przez Krzysztof2507 ; 22-04-2014 o 23:23 Powód: Zmiana treści |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-12-2013
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EB
|
Hej,
Też byłem bliski zakupu Mondeo z autosalonu24. W moim przypadku cena była o około 3500 lepsza niz najniższa cena od dealera. Miało to sie odbyć na zasadzie odkupu samochodu od Autosalonu, tzn. najpierw oni kupuja i rejestrują na siebie, ale nie używają samnochodu bo odsprzedają klientowi. W konsekweencji jest sie drugim właścicielem auta. W umowie jest ze gwarantują przebieg około 15km, oraz to że nie płaci sie podatku od zakupu auta, bo jeśli jest przebieg <500km na liczniku to sie nie płaci. Ostatecznie zamówiłem jednak z salonu... |
|
|
|