![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam, czy komuś udało się zaradzić problemowi zakłóceń radia po podłączeniu ładowarki do telefonu? Jest to bardzo irytujące. Podłączenie ładowarki równa się słuchaniu muzyki tylko przez AUX. Posiadam Fordowskie 6000CD.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-08-2014
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam
Ja miałem u siebie taki problem, do czasu aż podłączyłem do gniazda zapalniczki transmiter fm i dziwnym zbiegiem okoliczności poszedł bezpiecznik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po wymianie bezpiecznika problemu brak. Żaden koszt a warto spróbować. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2011
Model: FOCUS II
Silnik: 1,6
Rocznik: 2004
|
To wina ładowarki, one są impulsowe widocznie ma kiepskie filtry i sieje po instalacji i dookoła siebie. Ja miałem podobny przypadek z ładowarka od kamerki G1W - rejestratora jazdy. Siała niemiłosiernie ani CB ani radia FM nie dało się słuchać. Kupiłem inną i zero zakłóceń. Podczas jazdy czasami mam trzy różne podpięte i nie zakłócają.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
moja od nawigacji tez troszke sieje , w miescie jeszcze radio ciagnie ale po za miastem juz szum wiec to musi byc wina ladowarki.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ładowarka oryginalna Nokii, podobnie z ładowarką Samsunga. Jaka ładowarka jest dobra? W grę wchodzi tylko taka z portami usb. O który bezpiecznik chodzi kolego solidit. Te same ładowarki chodzą dobrze w mondeo mk4.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
|
Może problem z samym gniazdem ładowarki?? Wystarczy przeczyścić styki , może pomoże....
|
|
|
#7 |
|
|
Nie wygląda na zaśniedziałe.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Sprawdziłem parę ładowarek:
Nokia DC-20 dual-USB - szumy Samsung ACADU10CBE - microUSB - szumy M-LIFE dual USB 3,1A M-LIFE ML0557 - szumy MOTOROLA P513 microUSB - cisza Motorola pożyczona do sprawdzenia od kolegi, jednak zależy mi na ładowarce, która ma dwa wejścia usb i z minimum 2A. Która ładowarka może być dobra? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2004
|
Witam.
Mam podobny problem z radiem ale mój problem jest dość dziwny może i wasz też jeśli nie wiecie to warto sprawdzić a może razem coś damy z tym zrobić. Radio w Mondku mam oryginalne, CB podłączam wszystko działa, różnego rodzaju ładowarki do telefonu podłączam i też radio działa bez zarzutu ale gdy podłączam kabel zasilający do kamerki (rejestratora jazdy) to radio szwankuje, i tu uważam że mój problem jest dziwny ponieważ radio szwankuje jak kabel jest podłączony do gniazda zapalniczki i jak cała ładowarka jest wyciągnięta z zapalniczki ale jest wsadzony kabel do kamerki. Jak by ktoś nie zrozumiał to wyjaśnię jeszcze raz. Kabel wsadzam do kamerki, kamerka może być wyłączona lub włączona i radio szwankuje. Też szwankuje jak ładowarka jest wsadzona w gniazdo zapalniczki i podłączona do kamerki i jak jest ładowarka wyciągnięta z gniazda zapalniczki to radio też szwankuje. wymieniałem ładowarkę do tej kamerki dalej szwankuje ale kamerka na tych samych dwóch ładowarkach działa bez zarzutu w Kia, Mercedes, Fiat, Toyota. Może to być wina radia ponieważ wszystkie te auta co przed chwilą wymieniłem mają radia dokładane Sony, Pionier, a nawet Chińska firma krzak itd Jeśli nie zanudziłem i wszystko jest jasne to proszę o jakąś odpowiedz co i jak jeśli uda wam się ten problem naprawić. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Mija rok, a ja dalej nie mogę rozwiązać tego irytującego problemu z ładowarką zakłócającą radio. Do tego jeżeli podłączę telefon pod ładowarkę i AUX, to przy przyśpieszaniu głośniki wydają wkurzający piszczący dźwięk. Nie wierzę, że wszystkie ładowarki, które kupiłem są beznadziejne bo brałem same oryginały lub lepszych firm. W innych samochodach, których jeździłem wszystko jest w porządku, wszystkie ładowarki, które mam działają perfekcyjnie, ale nie w Focusie. Czy muszę pod ten przewód gniazda podpiąć jakiś filtr przeciwzakłóceniowy? Podłączenie ładowarki oznacza wyłączanie radia bo nie da się słuchać tych odgłosów, a nie wyobrażam sobie jazdy w nieznane mi strony bez GPS i muzyki.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|