![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paulina
Model: Focus Mk1
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 2000
|
Witam,
mam problem ze ściąganiem samochodu na prawą strone. Nie dawno zmieniłam cale koła (felgi+opony) na zimowe,na letnich nic się nie działo samochód jechał prosto nawet gdy wypuściłam kierownice z rąk. Po zmianie kół na zimowe zaczęło się ściąganie na prawo dość mocno.Na początku myślałam że to wina opon bo były trochę wiekowe,kupiłam nowe na przód. Po założeniu nowych opon na felgi problem nie zniknął, nawet mogę powiedzieć że zaczęło mocniej ściągać.Przypuszczałam że sprężyna mogła pęknąć, ale po zdjęciu kół wszystko wygląda na w porządku, na wulkanizacji powiedzieli że to może być wina zbierzności. Nie wiem gdzie szukać rozwiązania może ktoś miał podobny przypadek i się z uporał. Z góry dzięki za pomoc. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Rocznik: 1999
|
No to teraz na próbę załóż znów letnie, jak przestanie ściągać, szukałbym problemu w feldze, jak nie przestanie, to do sprawdzenia zawieszenie, hamulce i napęd.
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paulina
Model: Focus Mk1
Rocznik: 2000
|
OK dzięki za podpowiedź, muszę się tym zająć jak najszybciej bo jazda przy tak mocnym ściąganiu nie należy do przyjemnych ;/
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: Ford Focus
Rocznik: 1999
|
Wiem, znam ten ból Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie takie atrakcje powodowała uszkodzona półoś prawa.
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
jak na letniich tez sciaga to szukaj w zawieszeniu , tuleje wahacza sprzwdz, no a przy okazji reszte tez warto obejrzec.
|
|
|
|