![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2,0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2007
|
Witam
Ford Focus Mk2 1,6 TDCI 109KM. W czym problem?? Otóż dziś w czasie jazdy musiałem nagle wyhamować. Ruszając pod dosyć sporą górę zapaliła się czerwona kontrolka z kółkiem zębatym i wykrzyknikiem. Po kilku odpaleniach zaświeciła się również żółta od silnika. Auto momentalnie straciło na mocy, maksymalny osiąg to 3000 obr i ani kawałka więcej. W okolicach obok przewodu od turbo widać troche oleju na niektorych elementach (zaznacze ze samo turbo i przewody od niego są z zewnątrz suche) gdzie wczesniej było sucho i nic sie nie działo. Jeżdżąc nim dziś wcześniej miałem wrażenie, że w czasie jazdy wydaje dziwny odgłos, huczenie. Tak jakby huczały opony albo łożysko kończyło swój żywot. Jednak po przejsciu silnika w tryb awaryjny zaczynam myslec ze ten objaw moze mieć związek. Stąd pytanie co to może być?? Jutro przejade się na komputer ale moze ktos z forumowiczów nakieruje mnie szybciej. Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Redzia
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006