![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: focus
Silnik: 1,8
Rocznik: 2003
|
Witam,
Moim problemem jest nieustannie paląca się kontrolka od hamulca ręcznego. Jakiś miesiąc temu zaczęła się załączać na jakiś czas, a później gasła. Natomiast koło 2 tygodni temu zapaliła się na stałe i nie chce za nic zgasnąć. Autko sprawdzone na kompie i wyświetla takie błędy: U0281 P1:10 001 P2500 P250 P0<00 P0166 Szukałem tłumaczenia tych błędów, ale nigdzie dokładnie takich nie mogę znaleźć. Jeśli zna ktoś tłumaczenie to prosiłbym o pomoc w temacie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
|
Proszę o poprawienie tytułu tematu na bardziej konkretny , zgodnie z regulaminem Forum.
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
wez wypnij wtyczke z nakretki od zbiorniczka na plyn i sprawdz czy tam wszystko w porzadku, ewentualnie czujnik pod hamulcem recznym w tunelu moze cos fiksowac.
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo mk 4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam
Powody mogą być cztery zbyt niski poziom płynu ze względu na nadmierne zużycie okładzin klocków i tarcz , duża ilość wody w płynie hamulcowym , ewentualnie awaria czujnika ręcznego w co wątpie lub inna przyczyna która narazie nie przychodzi mi do głowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na próbę proponuję jeżeli stan płynu jest ok to wyciągnąć strzykawka ze zbiorniczka płyn i nalać nowy jeżeli pomoże to wymienić cały około 1l na cały układ powinien wystarczyć.
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Janusz
Model: MKII
Silnik: 1,8 tdci 115km duratorq
Rocznik: 2005
|
Tak jak pisze kolega Andrzej1987, może być za mało płynu hamulcowego. Kolega tak miał, myślał, że ma coś z hamulcem ręcznym, okazało się ,że miał za mało płynu, dolał i po kłopocie.Pozdrawiam
|
|
|