![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: Focus
Silnik: 2,0
Rocznik: 2005
|
Jakie macie wskazania temperatury silnika w trybie serwisowym...?
U mnie 50 n zimnym silniku, w trasie 120 km 130 C...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Wystarczy użyć opcji ,,szukaj,, i dołączyc do społeczności która żyje taka ciekawoscią.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
|
heheh dokładnie tak jest to swego rodzaju ciekawostka inżynierii forda. U mnie przy 0 C na dworze w trybie serwisowym mam -25C a silnik nagrzewa się do 70 C. I tak już jeżdżę od 1,5 roku i nic sie z autem nie dzieje. Robiłem próby "naprawy" tej anomalii poprzez wymiane termostatu zaciskanie jakiś rurek przy zbiorniczku wyrównawczym ale nic to nie pomogło. Może wymiana czujnika temp by pomogła ale szkoda mi 100 zł. Jeździj autem i nie patrz w tentryb serwisowy będziesz miał spokojniejszą głowę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Nikt nie odpowie jednoznacznie na to pytanie... Wątek o wskazaniach: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zegary technikibart dla przypomnienia \/
|
|
|
|