![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-03-2007
|
Witajcie. Jestem od niedawna użytkownikiem Mondka 1,8 110 KM. Coż auto do najdynamiczniejszych nie należy :-))). Poradzcie czy można w jakiś sposób wpłynąc na lepsze "wkręcanie" się na obroty? Chodzi mi tu zwłąszcza o stosowanie tzw lepszego paliwa np Verwy Orlenu? A może ktoś wymyslił coś innego by jego Mondek w benzynie był ciut zrywnijszy?
Pozdrwiam. Nowy.
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-12-2006
Model: Passat B7
Silnik: 1.8 TSI
Rocznik: 2011
|
W swoim stosowałem V-powera Shela, Verwę i inne takie. Sam zauwazysz, ze jedyna róznica będzie nieco mniejsze spalanie paliwa, co do osiągów to bardzo subiektywne odczucie. Jeśli sobie wmówisz ze jest lepeij, to w to uwierzysz, ale tak naprawde to nic się nie zmieni. Proponuje Ci paliwa Suprema z Statoil. Nie zawierają siarki co w dłuzszej perspektywie wydłuży żywot silnika.
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo Titanium X Pac
Silnik: Petrol 240HP
Rocznik: 2014
|
Kamil Targoński, ja tankuję na BP tylko że ja mam V6 więc nie wiem jak to się ma do 1.8 ale nie wydaje mi się by jakoś strasznie lepiej czy nawet średnio lepiej to pomogło masz mały silnik i już. Było kupić st220 a nie 1.8 wyścigówka to nie jest na pewno ale po modyfikacjach może coś z tego zrobisz....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Rozmawialem z serwisantem. Nie chcesz miec problemow z wtryskami nie tankuj na byle jakich stacjach i lej normalne a nie to ulepszone paliwo bo ono ma wlasciwosci rowniez czyszczace. Byc moze osiagi na jakis czas sie poprawia, ale z drugiej strony na pewno cos bedzie sie chrzanic
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Faktycznie 1,8 to nie wyścigówka.... ale prawdę mówiąc myślałem ze te "kucyki" będzie trochę lepiej czuć na drodze... A tak czasem muszę się nieźle namęczyć....
Fakt mogłem kupić ST 220 ale nie wiedziałem czy robią kombi :-))) a muszę ładować do auta wózki, pieluchy i inne niezbędne facetowi graty :-)). Pewnie coś i tak mnie tyłek zaswędzi by poKOMBInować z motorkiem. Pozdrawiam.
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adam
Model: Ford Mondeo Titanium X Pac
Silnik: Petrol 240HP
Rocznik: 2014
|
Kamil Targoński, nie ty jeden KOMBInujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|