Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-03-2015, 20:43   #1
KonGos
ford::average

Imię: Konrad
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi 90 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Centralny zamek po zdjęciu boczka otwiera drzwi za 2im razem, kierowcy za 1szym

Witam.
Na początku miesiąca kupiłem focusa 2007, 1.6 TDCi 90KM.
Wymieniam różne rzeczy typu rozrząd płyny itd.

Chciałem sprawdzić głośnik w tylnych lewych drzwiach (szyba manualna).
Znalazłem na forum jak prawidłowo się do niego dostać.
Niestety nie gra.
Podczas składania drzwi w kieszeni nadusiłem pilot i samochód próbował się zamknąć/otworzyć 2-3 razy zanim się zorientowałem.
Po dokończeniu pracy samochód zamyka z kluczyka wszystkie drzwi normalnie. Bagażnik otwiera się, normalnie sygnalizuje kierunkowskazami.

Problem zaczyna się przy otwieraniu. Przed demontażem boczka wystarczyło 1x nacisnąć na kluczyku znaczek otwierania i wszystko otwierało się jednocześnie, teraz po 1x otwierają się tylko drzwi kierowcy a reszta pozostaje zamknięta. Nie słychać też żadnej reakcji zamka w pozostałych drzwiach. Jeżeli otworzę drzwi kierowcy i nacisnę jeszcze raz znaczek otwarcia reszta otwiera się normalnie i słychać pracę zamków.

Czy coś mogło został uszkodzone w tych jednych drzwiach i wpływa na pozostałe? Czy to wina niechcącego przyciśnięcia kluczyka przy pracy? Może odłączyć i podłączyć akumulator?

Niby dwukrotne kliknięcie nie stanowi wielkiego problemu ale denerwuje i chciałbym powrócić do stanu pierwotnego.

Są podobne wątki na forum ale nie dotycząc bezpośrednio mojego problemu.

Pomocy i pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez KonGos ; 24-03-2015 o 20:53 Powód: dodanie informacji o rodzaju szyby
KonGos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2015, 19:42   #2
KonGos
ford::average

Imię: Konrad
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi 90 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Centralny zamek po zdjęciu boczka otwiera drzwi za 2im razem, kierowcy za 1szym

Witam ponownie.

Znalazłem odpowiedź na mój problem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podczas pracy w kieszeni musiały przycisnąć się jednocześnie przyciski od otwierania i zamykania drzwi. Włączyła się strefowość czyli po 1krotnym otwarciu drzwi otwierają się tylko drzwi kierowcy a po 2krotnym wszystkie. Zamykanie normalnie (1 raz).

Aby drzwi otwierały się wszystkie jednocześnie (lub jak ktoś chce włączyć strefowość) należy jednocześnie wcisnąć i przytrzymać przyciski na pilocie otwierania i zamykania drzwi do czasu aż samochód zasygnalizuje to światłami.

Ja robiłem to przy zamkniętym zamku i samochód otworzył się i zasygnalizował światłami.

Może ktoś to już wiedział ale nie uzyskałem odpowiedzi więc opisałem dla potomnych.

POZDRAWIAM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
KonGos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
centralny zamek

Zasady postowania