![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-01-2015
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam troszke szukałem na ten temat ale dalej stoje w miejscu. To tak na szybko, klima manualna sprawdzona i jest szczelna, nabita. Problem w tym ze nie zalacza sie sprezarka do wtyczki nie dochcodzi napiecie, sprawdzona na krotko dziala, bezpieczniki sprawdzone, przekaznik sprawdzony. Czy wentylatory powinny sie zalaczyc ?? bo u mnie nic sie nie dzieje, kostka na wentylatorach wyglada wporzadku. Co jeszcze mozna posprawdzac ??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
A czy jak włączysz klimę na krótko, sprężarka pracuje, czy wtedy pracują również wentylatory ??
|
|
|
|
#3 |
|
|
tzn ja na krotko testowałem tylko sprezarke czy sie zalaczy calej klimy nie bo nie wiem jak moze podpowiesz ?? ponoc jest jakis czujnik na wentylatorach ale nie wiem gdzie i jak sprawdzic go ?? czy przez niego moze nie dochcodzic napiecie do wtyczki na sprezarke ??
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Focus MK2 Lift
Silnik: 1.8 TDCi 115KM
Rocznik: 2009
|
Wentylator powinien się załączyć po dłuższej pracy silnika lub po uruchomieniu klimatyzacji. Jeżeli wentylator się nie załączy (częstą przyczyną jest uszkodzony moduł sterowania wentylatorem lub po prostu spalony przekaźnik w skrzynce bezpieczników) to i sprężarka nie będzie funkcjonowała prawidłowo.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Silnik: 1,0 ecoboost
Rocznik: 2015
|
Sprawdzić presostat czy ma przejście - brak przejścia - nie załączysz klimy.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
a jak sprawdzic przekaznik czy jest dobry ?? i w ktorym miejscu w mk1 jest presostat bo na osuszaczu go nie znalazlem
Ostatnio edytowane przez 22bobas ; 10-05-2015 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Czy presostat to jest ta wtyczka 4 pinowa na przewodzie klimatyzacji obok osuszacze?
Bump: Bump: Ostatnio edytowane przez 22bobas ; 11-05-2015 o 07:55 |
|
|
|