![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2009
|
Witam kupiłem fiestę z 2009 roku chciałbym w niej wymienić radio z oryginalnego na oryginalne z bluetooth i usb.
Potrzebuje dowiedzieć się co jest do tego potrzebne, ogarniał już ktoś taką wymianę ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Nie było już, poszukałeś?
Radio z guzikiem PHONE i moduł BT/USB plus wskazany wyświetlacz graficzny. I dodatkowo inna manetka kierunków do wybierania głosowego. Pewnie jakieś brakujące okablowanie. W 2009 tylko najwyższy model miał BT(VC)/USB, później chyba też te niższe. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za odpowiedź, właśnie dość długo tego poszukiwałem i nie znalazłem nic konkretnego, a dokładniej to czy sama ramka z guzikami wystarczy czy wkład radia też do wymiany ?
Żeby było jasne dla reszty poszukujących na razie mamy w liście ramka z dodatkowymi guzikami lub ramka i radio kpl. moduł za schowkiem z funkcją bt/usb wyświetlacz manetka okablowanie |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2010
|
masz bluetooth?
Jeśli tak to potrzebujesz moduł 8M5T-19C112- i wiazke USB potem jedziesz do kogoś z IDS na włączenie nowej opcji i wgranie ewentualnych aktualizacji. Jeśli nie masz BT w ogóle to dodatkowo potrzebujesz: wiązkę BT do radia i mikrofon wyświetlacz tylko w przypadku gdy masz ten najskromniejszy. przedni panel z guzikami. Jesli masz stary rodzaj radia na dwie kostki to nie potrzebujesz ciac zadnych kabli, wiazka wpina sie jak przedluzka. Przy nowszej wersji jest jedna czarna prostokatna wtyka (dwie przy ford sync) i jak fabryka byla wystarczajaco hojna to dostales jedna luzna wtyczke do ktorej podpinasz wiazke BT
|
|
|
#5 |
|
|
Muszę zerknąć co ja tam mam pod tą deską.
Rozumiem że manetka od kierunków jest tylko od sterowania głosem i jak jej nie będzie to odbieranie telefonu będzie działać z radia tak ? Bo w końcu i tak chyba nie ma jeszcze Polskiego modułu voice. Wyświetlacz mam ten mały z guzikami od ustawiania czasu nie widać żeby było tam miejsce na kontrolkę telefonu. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
1) Jeśli chcesz mieć bluetooth, to czy nie lepiej założyć firmowy, uniwersalny zestaw, Będzie poprawnie działać, a będzie znacznie taniej Cały zestaw nokia to chyba 300 - 400zł, a sam fordowski moduł BT na allegro to ok 400-500zł, nie mówiąc o reszcie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Jeśli miałbym wymieniać to wkładałbym nie radio tylko fabryczną Navi = ceny ok 800zł [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ew. radio Ford Sony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
W przypadku Fiesty, obsługa funkcji głosowych jest w kierownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 19-05-2015 o 11:28 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Pankrakus
-pierwszy link jest do fiesty przed liftem, wtyczka po lewej na zdjeciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zestaw taki jest wpinany jak przedłużka to wtyczki od odtwarzacza na plyty. Brakuje tylko wiązki z mikrofonem. -Drugi link z nawigacja jest do polifta z ford sync, jest do tego inny moduł bluetooth AM5T-14D212-** - W mojej fiescie 2008 nie udało mi się jeszcze tego uruchomić, moduł BCM i IC nie przyjmuje opcji kolorowego wyświetlacza. Przez to radio nie widzi kiedy jest włączona stacyjka. Zdjęcie które wkleiłeś z radiem sony pokazuje zwykły wyświetlacz i panel przycisków sony, nie wiadomo jaki odtwarzacz płyt w nim siedzi. Wyświetlacz sony jest niebieski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odnośnie funkcji głosowych to wkleję zdjęcia później. Adam1992 powklejaj zdjęcia co masz u siebie albo wklej tutaj linki z netu z podobnym wyswietlaczem i panelem przycisków. Żeby sprawdzić jaka masz wtyczkę obawiam się ze będziesz musiał wyciągnąć radio żeby mieć 100% pewności.
Mondeo mk4 Titanium X Sport Panther Black 2.2 TDCI Ostatnio edytowane przez Maniak ; 19-05-2015 o 17:22 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
1) Linki są poglądowe, aby zobrazować moje propozycje 2) Może link będzie pomocny przy demontażu radia w fieście [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 19-05-2015 o 17:38 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
manetka z voice przedlift.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2016
Model: Fiesta MK7
Rocznik: 2011
|
Maniak czy udało Ci się uruchomić kolorowy wyświetlacz i zaprogramować moduły MCM i IC?
|
|
|
|