![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-08-2015
Model: Fiesta mk4
Silnik: 1.3
Rocznik: 1996
|
![]()
Witam.
Czy można coś zrobić z radiem które zostało zablokowane poprzez kilkukrotnie źle wpisanie kodu? Czy w ogóle takie radio da się "uratować". Mam 2 radia - obydwa zablokowane, gdyż osoba wpisująca kod nie wiedziała jak to zrobić.... Bardzo proszę o odpowiedz i radę. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 12-08-2015 o 16:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
![]()
Da się takie radio uratować , ale o kodach do radia nie piszemy na tym forum .
![]() |
#3 |
|
![]()
Rozumiem. Co mogę więc z nimi zrobić, żeby je odblokować?
Dodam że posiadam kody to nich, tyle że były wpisywane w niewłaściwy sposób. Ostatnio edytowane przez Karolinqa ; 12-08-2015 o 16:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-12-2011
Model: mk4
Silnik: 2,0 195@405 , Heko power :)
Rocznik: 2011
|
![]()
Pytaj usera holdenikus
M |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Ok.Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
Podziwiam poczucie humoru Jak można wpisać w niewłaściwy sposób 4 cyfry, które są gdzieś zapisane? (nie ważne czy w dokumentach auta czy gdzie indziej) Czy można prosić o zdjęcia kodów, bo nie rozumiem jak może być problem z przepisaniem 4 cyfr z kartki do radia => przecież cyfry kodu PIN wyświetlają się na wyświetlaczu radia! Jeśli ktoś ma PIN 1234, to jak niby można wpisać niewłaściwie? pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 12-08-2015 o 17:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Problem w tym, że właśnie nie tak się je wpisuje jak Ci się wydaje panie mądry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez to, że osoba która to robiła, zrobiła tak jak Ty piszesz, teraz mam zablokowane 2 radia... Ostatnio edytowane przez Karolinqa ; 12-08-2015 o 19:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]() Cytat:
ad.2 wpierw napisz może jakie masz modele tych radii , bo możemy tak pisać w nieskończoność , a większość da się aktywować kod jeżeli : 1. 3 krotnie wprowadzony kodu powoduje zablokowanie radia na 30 minut 2. 10 wprowadzenie błędnego kodu rozwala procesor
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
1) Ja tylko proszę o wyjaśnienie sformułowania "Dodam że posiadam kody to nich, tyle że były wpisywane w niewłaściwy sposób." Jak można wpisać niewłaściwie kod? Jeśli kod jest np. 1234, to nikt rozsądny nie wpisze 4321 ani 5678 - chyba oczywiste Kod który wprowadziliśmy jest wyświetlany na wyświetlaczy radia => więc też nie można powiedzieć, że nie było wiadomo jaki kod wprowadziliśmy 2) Jeśli chodzi o metodę jak wpisywać kod to Pan Mądry podpowie jak wprowadzać kod : a) jest dokładny opis na forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] b) jest to opisane w instrukcji obsługi radia, a link do instrukcji jest w podwieszonym wątku FAQ [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] c) jest to dodatkowo opisane w poradzie o wymianie radia [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 3) Po prostu uważam, że ktoś nie miał kodów do radia, próbował zgadnąć, zablokował radio a teraz opowiada bajki o "nieprawidłowym wprowadzeniu kodu" - nie bardzo widzę inne rozsądne wyjaśnienie "niepoprawnego wpisywania kodu" pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 13-08-2015 o 07:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
W obydwu przypadkach kody zostały wpisane do 10prób, więc radia są zablokowane.
Pierwsze radio mam od właściciela od którego kupiłam samochód. Dostałam od niego kod, wymieniłam akumulator i trzeba było go wpisać, zostało zablokowane. Drugie radio kupiłam na OLX i również dostałam kod, który został źle wpisany. Jako, że ja się na tym nie znam, prosiłam teścia który jest starszą osobą, jak widać nie potrafił tego zrobić. Nie sądzę żeby to był powód do komentarzy typu " JAK MOŻNA NIE WPISAĆ 4 LICZB itp" - MOŻNA! Napisałam, z prośbą o pomoc, a nie by się tłumaczyć się dlaczego kod został źle wpisany. Jednakże dziękuję za informacje. Bump: P.S Nikogo nie chcę i nie chciałam obrazić. Nie wszyscy na wszystkim muszą się znać. Nadal jednak nie wiem czy mogę coś z tymi radiami czy też chociaż jednym z nich wskórać, czy kupić kolejne? Pozdrawiam. Bump: Moje radio: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 5000 RDS Ostatnio edytowane przez Karolinqa ; 13-08-2015 o 15:53 |
![]() |
![]() |