![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: S-MAX; Focus MK1, Forester SF
Silnik: 2.0 TDCi; 1,6 Duratec; 2.0 S-Turbo
Rocznik: 2006
|
Witam,
jako że moja foczka po mikrozdarzeniu prawdopodbnie nie będzie się nadawała do naprawy (ani śladu ale od wstrząsu zrobiło się spiecie w elektryce i koszt chyba przekroczy wartość sensownej naprawy) Szukam więc nowego auta (dopóki nie dostanę potwierdzenia od elektryka (pan J. Mucha z Wrocławia); Już wcześniej powoli się przymierzałem do zakupu, chciałbym wydac ok 12-17tyś ze względów praktycznych patrze głównie na C-Max, Focus II lub Fiesta; I tu główne pytanie, Czy jest jakakoliwiek zauważalna różnica pomiędzy F C-max a zwykłym C-maxem? czy to tylko re-branding? Jeżdze głównie w trasie ale niezbyt wiele, więc nie ma dla mnie sensu diesel, również ze względów kosztowo technicznych. Do tego zależy mi na utrzymania ilości załadunku w stosunku do kombiaka FFI dodatkowe pytanka * Jak wygląda moc na autostradzie 1.6 vs 1.8 vs 2.0 w C-maxach (szczególnie jak ktoś ma porównanie do FFI) * Jak z miejscem dla wysokich facetów * Jak z awaryjnościa silników 1.8 -2.0 (z tego co wiem są minimalnie gorsze od 1.6, ale wciaz bardzo dobre) * Czy w waszej opini warto zmieniać c-maxa z focusa czy wziasc po prostu nowszą fokę * Moje autko to GHIA ale nowsze już z tego rezygnowano, czy są jakieś znaki szczególne aut z wyższym wyposażeniem (w starszych to były drewnopodobne listwy w środku) * Jak z jazdą po górach? nie buja za mocno? --- * Chciałbym c-maxa ze względu na to że dziewczyna nie lubi parkować dużego autka (to ona pocałowała auto sąsiada w bardzo ciasnym garazu) * Mam zaufanie do marki i jej kosztów (zastanawialem sie jeszcze nad merivą) * Nie chciałbym tracić przestrzeni bagazowej w stosunku do focusa kombi --- ps jak cięzko dla założonego budżetu bedzie mi kupić autko? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Cytat:
Miejsca dla wysokiego wiecej znajdziesz w C-maxie i wiem o co chodzi bo sam mam 1,95. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| c-max , focus i |
|
|