![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-07-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
![]()
Witam,
Mam pytanie do posiadaczy silnika 1.0 EcoBoost, najlepiej po zalaniu oleju w czasie przeglądu ASO... jaki macie poziom na bagnecie ? Najlepiej po dłuższym (nocnym) postoju... Ostatnio miałem przegląd w ASO i wlali mi ponad 4,5L (przywiozłem swój olej)... na bagnecie po nocnym postoju jest moim zdaniem sporo ponad max. Po zgaszeniu i odczekaniu ok. 30min. jest na max., ale zauważyłem, że trzeba sporo odczekać zanim wszystko "ścieknie". Jak wymieniałem sam po "dotarciu" to wlewałem nieco ponad 4,1L, dlatego wydaje mi się, że gości w serwisie chyba fantazja poniosła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W instrukcji jest 4,1L, zastanawiam się czy to normalne, że leją tyle oleju, czy po prostu szczęśliwie trafiłem ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżeli ktoś może u siebie sprawdzić, albo ma jakieś info, będę wdzięczny... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 15-09-2015 o 16:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
![]()
Przesadzili. Jedź niech odciągnąć olej. Szkoda uszczelnień silnika. Swoją drogą "fachowcy" w tym serwisie.
Ostatnio edytowane przez stingerA6 ; 15-09-2015 o 09:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dzwoniłem do nich i usłyszałem, że do 1.0 wchodzi 4.6L :O Pytanie dlaczego instrukcja samochodu mówi o 4,1... Na bagnecie na oko ok. 0,5cm ponad maximum...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tańczący z S-Maxami
|
![]()
Nie ma prawa być ponad max stan oleju, więc albo źle zlali albo za dużo nalali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
No to nie wiem co robić. Uparcie twierdzą, że jest dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tańczący z S-Maxami
|
![]()
A jak będą kazali ci wlewać do baku wodę zamiast paliwa to też ich posłuchasz? Producent po to zastosował na miarce oznaczenie MAX aby go nie przekraczać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
![]()
zbyt duży poziom oleju może spowodować, "zabetonowanie" katalizatora
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]()
Specyfikacja : Silnik - 1,0L EcoBoost (74kW/100KM)/1,0L EcoBoost (90kW/120KM)/1,0L EcoBoost (103kW/140KM)
Objętość oleju przy pierwszym napełnieniu włącznie z filtrem oleju - 5.05 L Objętość oleju uzupełnianego włącznie z filtrem oleju - 4.6 L Objętość oleju uzupełnianego bez filtru oleju - 4.4 L
![]() |
#10 |
|
![]()
Czyli jednak... Instrukcja swoje a "życie" swoje. Dzięki wielkie srs :-)
Z ciekawości wysłałem wcześniej też zapytanie do "centrali" Forda, jestem ciekawy odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |